Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

800 gramów

2 sztuki

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

3 szczypty

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę nacieramy Delikatem (i ewentualnie odrobiną soli) i pieprzem. Odstawiamy na około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy pieczarki.

Krok 2

Grzyby kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle z pokrojoną w piórka cebulą. Dodajemy rozkruszone kosteczki pietruszkowe, tymianek, rozmaryn, majeranek, sól i pieprz do smaku. Kiedy cały płyn z grzybów odparuje, zdejmujemy je z ognia.

Krok 3

Na oleju obsmażamy z obu stron rybę (po około 3 minuty z każdej strony).

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy duszone pieczarki a na nich obsmażony filet. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

Krok 5

Rybę podajemy z ziemniakami. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej