Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

6

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

800 gramów

2 szczypty

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

3 szczypty

2 sztuki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę nacieramy Delikatem (i ewentualnie odrobiną soli) i pieprzem. Odstawiamy na około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy pieczarki.

Krok 2

Grzyby kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle z pokrojoną w piórka cebulą. Dodajemy rozkruszone kosteczki pietruszkowe, tymianek, rozmaryn, majeranek, sól i pieprz do smaku. Kiedy cały płyn z grzybów odparuje, zdejmujemy je z ognia.

Krok 3

Na oleju obsmażamy z obu stron rybę (po około 3 minuty z każdej strony).

Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy duszone pieczarki a na nich obsmażony filet. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

Krok 5

Rybę podajemy z ziemniakami. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej