Karp zapiekany na ziołowych pieczarkach
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
800 gramów
800 gramów
2 sztuki
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
3 szczypty
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę nacieramy Delikatem (i ewentualnie odrobiną soli) i pieprzem. Odstawiamy na około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy pieczarki.
Krok 2
Grzyby kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle z pokrojoną w piórka cebulą. Dodajemy rozkruszone kosteczki pietruszkowe, tymianek, rozmaryn, majeranek, sól i pieprz do smaku. Kiedy cały płyn z grzybów odparuje, zdejmujemy je z ognia.
Krok 3
Na oleju obsmażamy z obu stron rybę (po około 3 minuty z każdej strony).
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układamy duszone pieczarki a na nich obsmażony filet. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.
Krok 5
Rybę podajemy z ziemniakami. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej