PRZEPISY.PL

Karp z pieczarkami

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • karp1 szt
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • przyprawa do ryb1 łyżeczka
  • bulion2 szklanki
  • czerwone wino0.5 szklanki
  • cebula2 szt
  • korzeń pietruszki1 szt
  • marchew1 szt
  • masło2 łyżki
  • Krok 1

    Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
  • Krok 2

    Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.
  • Krok 3

    Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.
  • Krok 4

    Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.
  • Krok 5

    Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.
  • Krok 6

    Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.
  • Krok 7

    Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

583
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
285
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
198
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
9
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe