
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Krok 2
Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.
Krok 3
Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.
Krok 4
Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.
Krok 5
Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.
Krok 6
Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.
Krok 7
Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej