Karp z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

Krok 2

Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.

Krok 3

Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.

Krok 4

Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.

Krok 5

Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.

Krok 6

Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.

Krok 7

Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej