
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego karpia natrzyj solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Krok 2
Część pieczarek podziel na małe kawałki i z łyżką masła włóż do wnętrza ryby.
Krok 3
Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę posiekaj.
Krok 4
Do formy wlej bulion, dodaj warzywa i zagotuj.
Krok 5
Do gotującego się wywaru włóż karpia, dodaj wino, naczynie przykryj i gotujemy przez 20 minut na niewielkim ogniu.
Krok 6
Pozostałe pieczarki pokrój w paski i podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem.
Krok 7
Gdy karp będzie miękki, wyłóż go na półmisek i obłóż pieczarkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej