Karp zapiekany w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp zapiekany w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść, pokrój na dzwonka i natrzyj solą.

Krok 2

Wszystkie jarzyny obierz. Ziemniaki pokrój w plastry, zalej wrzątkiem i osącz, pozostałe warzywa drobno pokrój.

Krok 3

Połowę jarzyn i ziemniaków ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.

Krok 4

Przyprawić solą i pieprzem, ułóż rybę, którą obłóż masłem, posyp natką i serem, przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Piecz około 60 minut w temp 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej