Karp zapiekany w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp zapiekany w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść, pokrój na dzwonka i natrzyj solą.

Krok 2

Wszystkie jarzyny obierz. Ziemniaki pokrój w plastry, zalej wrzątkiem i osącz, pozostałe warzywa drobno pokrój.

Krok 3

Połowę jarzyn i ziemniaków ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.

Krok 4

Przyprawić solą i pieprzem, ułóż rybę, którą obłóż masłem, posyp natką i serem, przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Piecz około 60 minut w temp 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej