Karp zapiekany w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść, pokrój na dzwonka i natrzyj solą.

Krok 2

Wszystkie jarzyny obierz. Ziemniaki pokrój w plastry, zalej wrzątkiem i osącz, pozostałe warzywa drobno pokrój.

Krok 3

Połowę jarzyn i ziemniaków ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.

Krok 4

Przyprawić solą i pieprzem, ułóż rybę, którą obłóż masłem, posyp natką i serem, przykryj folią aluminiową.

Krok 5

Piecz około 60 minut w temp 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp zapiekany w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej