
Składniki
1 ziarno
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
2 łyżki
1 kilogram
50 gramów
200 mililitrów
1 łyżka
200 mililitrów
200 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz, rozdrobnij i zalej winem. Ugotuj.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie pokrój w poprzek na dzwonka.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, wlej piwo i dodaj przyprawy. Ugotuj.
Krok 4
Wyjmij rybę, przecedź wywar i włóż rybę ponownie.
Krok 5
Dodaj kapary, wydrylowane oliwki, chleb i startą skórkę z cytryny. Duś kilka minut.
Krok 6
Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























