
Składniki
1 ziarno
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
2 łyżki
1 kilogram
50 gramów
200 mililitrów
1 łyżka
200 mililitrów
200 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz, rozdrobnij i zalej winem. Ugotuj.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie pokrój w poprzek na dzwonka.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, wlej piwo i dodaj przyprawy. Ugotuj.
Krok 4
Wyjmij rybę, przecedź wywar i włóż rybę ponownie.
Krok 5
Dodaj kapary, wydrylowane oliwki, chleb i startą skórkę z cytryny. Duś kilka minut.
Krok 6
Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej