
Składniki
1 ziarno
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
2 łyżki
1 kilogram
50 gramów
200 mililitrów
1 łyżka
200 mililitrów
200 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz, rozdrobnij i zalej winem. Ugotuj.
Krok 2
Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie pokrój w poprzek na dzwonka.
Krok 3
Rybę włóż do wywaru, wlej piwo i dodaj przyprawy. Ugotuj.
Krok 4
Wyjmij rybę, przecedź wywar i włóż rybę ponownie.
Krok 5
Dodaj kapary, wydrylowane oliwki, chleb i startą skórkę z cytryny. Duś kilka minut.
Krok 6
Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej