Karp po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

50 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

200 mililitrów

200 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz, rozdrobnij i zalej winem. Ugotuj.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie pokrój w poprzek na dzwonka.

Krok 3

Rybę włóż do wywaru, wlej piwo i dodaj przyprawy. Ugotuj.

Krok 4

Wyjmij rybę, przecedź wywar i włóż rybę ponownie.

Krok 5

Dodaj kapary, wydrylowane oliwki, chleb i startą skórkę z cytryny. Duś kilka minut.

Krok 6

Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z szynką
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej