Karp po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

50 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

200 mililitrów

200 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz, rozdrobnij i zalej winem. Ugotuj.

Krok 2

Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umyj, a następnie pokrój w poprzek na dzwonka.

Krok 3

Rybę włóż do wywaru, wlej piwo i dodaj przyprawy. Ugotuj.

Krok 4

Wyjmij rybę, przecedź wywar i włóż rybę ponownie.

Krok 5

Dodaj kapary, wydrylowane oliwki, chleb i startą skórkę z cytryny. Duś kilka minut.

Krok 6

Dopraw do smaku i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej