Karp smażony w mące przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp smażony w mące

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oskrob, wyczyść i wypłucz karpia, po czym pokrój go w dzwonka.

Krok 2

Z wewnątrz i z zewnątrz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, a następnie odłóż na 20 minut.

Krok 4

Obtocz dzwonka w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej