Karp smażony w mące przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp smażony w mące

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oskrob, wyczyść i wypłucz karpia, po czym pokrój go w dzwonka.

Krok 2

Z wewnątrz i z zewnątrz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, a następnie odłóż na 20 minut.

Krok 4

Obtocz dzwonka w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej