Karp smażony w mące

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oskrob, wyczyść i wypłucz karpia, po czym pokrój go w dzwonka.

Krok 2

Z wewnątrz i z zewnątrz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, a następnie odłóż na 20 minut.

Krok 4

Obtocz dzwonka w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Tradycyjny schabowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej