Karp smażony w mące przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp smażony w mące

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oskrob, wyczyść i wypłucz karpia, po czym pokrój go w dzwonka.

Krok 2

Z wewnątrz i z zewnątrz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, a następnie odłóż na 20 minut.

Krok 4

Obtocz dzwonka w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej