Karp smażony w mące przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp smażony w mące

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oskrob, wyczyść i wypłucz karpia, po czym pokrój go w dzwonka.

Krok 2

Z wewnątrz i z zewnątrz skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem, a następnie odłóż na 20 minut.

Krok 4

Obtocz dzwonka w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp smażony w mące - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka z kuskusem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej