Wigilijny karp w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wigilijny karp w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.

Krok 2

Ugotuj razem z rodzynkami i przyprawami do miękkości.

Krok 3

Wypatroszona wcześniej rybę umyj dokładnie i obgotuj w wywarze warzywami przez 30 minut.

Krok 4

Wyjmij ostrożnie, wywar przecedź i wymieszaj dokładnie z żelatyną.

Krok 5

Przygotuj półmisek na którym będziesz podawać rybę i na sam jego spód wylej odrobinę bulionu.

Krok 6

Gdy już zastygnie, udekoruj półmisek odcedzonymi z wywaru warzywami i ułóż na wierzchu karpia. Skrop sokiem z cytryny i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka kalafiorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej