
Składniki
null
null
null
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
1.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.
Krok 2
Ugotuj razem z rodzynkami i przyprawami do miękkości.
Krok 3
Wypatroszona wcześniej rybę umyj dokładnie i obgotuj w wywarze warzywami przez 30 minut.
Krok 4
Wyjmij ostrożnie, wywar przecedź i wymieszaj dokładnie z żelatyną.
Krok 5
Przygotuj półmisek na którym będziesz podawać rybę i na sam jego spód wylej odrobinę bulionu.
Krok 6
Gdy już zastygnie, udekoruj półmisek odcedzonymi z wywaru warzywami i ułóż na wierzchu karpia. Skrop sokiem z cytryny i podawaj na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej