Wigilijny karp w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wigilijny karp w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.

Krok 2

Ugotuj razem z rodzynkami i przyprawami do miękkości.

Krok 3

Wypatroszona wcześniej rybę umyj dokładnie i obgotuj w wywarze warzywami przez 30 minut.

Krok 4

Wyjmij ostrożnie, wywar przecedź i wymieszaj dokładnie z żelatyną.

Krok 5

Przygotuj półmisek na którym będziesz podawać rybę i na sam jego spód wylej odrobinę bulionu.

Krok 6

Gdy już zastygnie, udekoruj półmisek odcedzonymi z wywaru warzywami i ułóż na wierzchu karpia. Skrop sokiem z cytryny i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej