Wigilijny karp w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wigilijny karp w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

1.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.

Krok 2

Ugotuj razem z rodzynkami i przyprawami do miękkości.

Krok 3

Wypatroszona wcześniej rybę umyj dokładnie i obgotuj w wywarze warzywami przez 30 minut.

Krok 4

Wyjmij ostrożnie, wywar przecedź i wymieszaj dokładnie z żelatyną.

Krok 5

Przygotuj półmisek na którym będziesz podawać rybę i na sam jego spód wylej odrobinę bulionu.

Krok 6

Gdy już zastygnie, udekoruj półmisek odcedzonymi z wywaru warzywami i ułóż na wierzchu karpia. Skrop sokiem z cytryny i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wigilijny karp w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej