
Składniki
null
null
null
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
1.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.
Krok 2
Ugotuj razem z rodzynkami i przyprawami do miękkości.
Krok 3
Wypatroszona wcześniej rybę umyj dokładnie i obgotuj w wywarze warzywami przez 30 minut.
Krok 4
Wyjmij ostrożnie, wywar przecedź i wymieszaj dokładnie z żelatyną.
Krok 5
Przygotuj półmisek na którym będziesz podawać rybę i na sam jego spód wylej odrobinę bulionu.
Krok 6
Gdy już zastygnie, udekoruj półmisek odcedzonymi z wywaru warzywami i ułóż na wierzchu karpia. Skrop sokiem z cytryny i podawaj na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























