
Składniki
4 szklanki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 litra
16 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą mąkę, jajka, sól, cukier, mleko. Pieczemy placki na małym ogniu.
Krok 2
Po upieczeniu placków kładziemy na nie topiony ser i parówki. Składamy je i obtaczamy w jajku i bułce. Pieczemy jeszcze raz.
Krok 3
SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej