
Składniki
4 szklanki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 litra
16 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą mąkę, jajka, sól, cukier, mleko. Pieczemy placki na małym ogniu.
Krok 2
Po upieczeniu placków kładziemy na nie topiony ser i parówki. Składamy je i obtaczamy w jajku i bułce. Pieczemy jeszcze raz.
Krok 3
SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej