
Składniki
4 szklanki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 litra
16 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą mąkę, jajka, sól, cukier, mleko. Pieczemy placki na małym ogniu.
Krok 2
Po upieczeniu placków kładziemy na nie topiony ser i parówki. Składamy je i obtaczamy w jajku i bułce. Pieczemy jeszcze raz.
Krok 3
SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej