
Składniki
4 szklanki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
0.5 litra
16 sztuk
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy ze sobą mąkę, jajka, sól, cukier, mleko. Pieczemy placki na małym ogniu.
Krok 2
Po upieczeniu placków kładziemy na nie topiony ser i parówki. Składamy je i obtaczamy w jajku i bułce. Pieczemy jeszcze raz.
Krok 3
SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej