Krokiety z sera i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z sera i szynki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

8 dekagramów

100 mililitrów

10 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło na patelni i dodaj do niego mąkę. Podsmaż, a następnie dodaj mleko cały czas mieszając. Następnie dodaj dwa żółtka i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszaj, tak aby powstała jednolita masa bez grudek.

Krok 2

Powstały sos, odstaw i po przestygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego schłodzenia. Rozłóż sos na 3 części.

Krok 3

Szynkę i szczypior posiekaj. Do jednej części dodaj szczypior, do drugiej szynkę, a trzecią zostaw bez niczego.

Krok 4

Na umyty i posypany mąką stół, połóż łyżeczkę sosu i utocz jak walec (paluszki). Obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni z olejem smaż krokiety aż nabiorą złocisto-pomarańczowego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej