Krokiety z sera i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z sera i szynki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

8 dekagramów

100 mililitrów

null

10 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło na patelni i dodaj do niego mąkę. Podsmaż, a następnie dodaj mleko cały czas mieszając. Następnie dodaj dwa żółtka i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszaj, tak aby powstała jednolita masa bez grudek.

Krok 2

Powstały sos, odstaw i po przestygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego schłodzenia. Rozłóż sos na 3 części.

Krok 3

Szynkę i szczypior posiekaj. Do jednej części dodaj szczypior, do drugiej szynkę, a trzecią zostaw bez niczego.

Krok 4

Na umyty i posypany mąką stół, połóż łyżeczkę sosu i utocz jak walec (paluszki). Obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 5

Na rozgrzanej patelni z olejem smaż krokiety aż nabiorą złocisto-pomarańczowego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z sera i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej