Krokiety z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

300 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kapustę, gdy będzie miękka odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Umyj i posiekaj pieczarki, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przesmaż razem z kapustą. Całość dobrze wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Na każdy naleśnik nanieś farsz, dwa naprzeciwległe boki złóż do środka, zroluj. Gotowe obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej - smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej