
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
300 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
2 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kapustę, gdy będzie miękka odcedź i drobno pokrój.
Krok 2
Umyj i posiekaj pieczarki, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przesmaż razem z kapustą. Całość dobrze wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Krok 4
Na każdy naleśnik nanieś farsz, dwa naprzeciwległe boki złóż do środka, zroluj. Gotowe obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej - smaż na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej