Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
300 gramów
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
2 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kapustę, gdy będzie miękka odcedź i drobno pokrój.
Krok 2
Umyj i posiekaj pieczarki, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przesmaż razem z kapustą. Całość dobrze wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Krok 4
Na każdy naleśnik nanieś farsz, dwa naprzeciwległe boki złóż do środka, zroluj. Gotowe obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej - smaż na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej