Krokiety z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

300 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kapustę, gdy będzie miękka odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Umyj i posiekaj pieczarki, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przesmaż razem z kapustą. Całość dobrze wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Na każdy naleśnik nanieś farsz, dwa naprzeciwległe boki złóż do środka, zroluj. Gotowe obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej - smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej