Krokiety z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

300 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kapustę, gdy będzie miękka odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Umyj i posiekaj pieczarki, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przesmaż razem z kapustą. Całość dobrze wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Na każdy naleśnik nanieś farsz, dwa naprzeciwległe boki złóż do środka, zroluj. Gotowe obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej - smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej