Krokiety rybne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

340 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą (według przepisu na opakowaniu).

Krok 2

Zmiel rybę, dodaj przygotowany Fix Knorr, posiekany koperek oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj.

Krok 3

Uformuj małe krokiety, obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj np. z frytkami.

16

Opinie o przepisie

  • Malgorzata Ryszkiewicz

    Malgorzata Ryszkiewicz , 10.12.2022

    Tak .Bardzo fajny sposób podania krokieta na Świąteczny stół. Warto wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu. Do krokietów dodaję suszonej lub podsmażonej cebulki i obtaczam w zmielonych orzechach.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona0103 iwona0103

    iwona0103 iwona0103 , 10.12.2022

    TAK.Do tej pory nie wpadłam na pomysł krokietów rybnych, a to wspaniała "oszukajka" dla niejadków. Są pyszne i proste w przygotowaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb , 09.12.2022

    Robilam i sa pyszne ale w moim wykonaniu do ryby dodaje drobno pokrojone ugotowane na twardo jajka ( 2 sztuki) i szczypiorek :) TAK.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogna Zielinska

    Bogna Zielinska , 19.12.2011

    uwielbiam ryby wszelakie i pod kazda postacia, to musi byc pyszne , wyprobuje to szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 19.12.2011

    Karolina Dolata niebawem wysyłka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Serafin

    Agnieszka Serafin , 18.12.2011

    srokiety

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacob Gasowski

    Jacob Gasowski , 18.12.2011

    ja na śniadanie zawinąłem dwa kawałki pasztetu w ciasto francuskie, i dolałem sok z buraków do szklanki z rosołem. nie lubię świat, ale lubię śniadania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 18.12.2011

    Sylwia Chmielewska, mailami zajmiemy się w poniedziałek :) Także do napisania jutro!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Chmielewska

    Sylwia Chmielewska , 18.12.2011

    przepisy.pl zajrzyjcie proszę na pocztę i odpowiedzcie na maila :) pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Wachowiak

    Karolina Wachowiak , 18.12.2011

    taaak:) dziś ubieramy choinkę i pieczemy makowce :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lewandowska

    Katarzyna Lewandowska , 18.12.2011

    A ja mam za sobą szykowanie wigilii w pracy na 80 osób... Więc było gorrrąco, teraz nastrajam się spokojem na ten jeden wyjątkowy i właściwy wieczór :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 18.12.2011

    Zenia Sołtysiak dobrze Ci :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenia Sołtysiak

    Zenia Sołtysiak , 18.12.2011

    a ja dzisiaj na obiad zostałam zaproszona do restauracji:)i nie muszę gotować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Kiryluk

    Natalia Kiryluk , 18.12.2011

    Gorączka nie dopada:) a dziś na obiad robię udka z warzywami:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gagnant

    Anna Gagnant , 18.12.2011

    Nie! mnie nigdy nie dopada GORĄCZKA przedświąteczna. Zawsze wszystko mam zaplanowane z marginesem i to daje mi poczucie bezstresowego oczekiwania. Na tydzień przed Świetami, mogę się już zacząć delektować ich nastrojem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Anderson

    Alicja Anderson , 18.12.2011

    oczywiscie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety rybneKrokiety rybne

Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz – to krokiety rybne. Danie będące doskonałym przykładem na to, jak wiele jest pysznych i niebanalnych sposobów na podanie ryb. Chociaż krokiety kojarzą się często z panierowanymi naleśnikami, można przygotować je w inny, znacznie szybszy sposób. Na początek wybierz dowolny gatunek ryby, np. mintaja, dorsza czy doradę. Zmiel ją i dopraw do smaku. Będzie pasowało do niej wiele różnych dodatków. Świetnym sposobem na urozmaicenie rybnych kotletów, będzie dodanie do nich koperku albo pietruszki, smaczna jest też podsmażona cebula. Wymieszaj masę, a następnie uformuj z niej niewielkie kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. Jeśli chcesz, by była bardziej chrupiąca niż zwykle, użyj panierki typu panko, zawierającej większe kawałki pieczywa. Smaż kotleciki na złocisty kolor. Serwuj je z dodatkiem ziemniaków zapiekanych w ziołach, frytek, buraków na ciepło albo surówki z białej kapusty. Przekonaj się, jakie to proste i przyrządź smaczne krokiety rybne według naszego przepisu.