
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą (według przepisu na opakowaniu).
Krok 2
Zmiel rybę, dodaj przygotowany Fix Knorr, posiekany koperek oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj.
Krok 3
Uformuj małe krokiety, obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Podawaj np. z frytkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety rybne
Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz – to krokiety rybne. Danie będące doskonałym przykładem na to, jak wiele jest pysznych i niebanalnych sposobów na podanie ryb. Chociaż krokiety kojarzą się często z panierowanymi naleśnikami, można przygotować je w inny, znacznie szybszy sposób. Na początek wybierz dowolny gatunek ryby, np. mintaja, dorsza czy doradę. Zmiel ją i dopraw do smaku. Będzie pasowało do niej wiele różnych dodatków. Świetnym sposobem na urozmaicenie rybnych kotletów, będzie dodanie do nich koperku albo pietruszki, smaczna jest też podsmażona cebula. Wymieszaj masę, a następnie uformuj z niej niewielkie kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. Jeśli chcesz, by była bardziej chrupiąca niż zwykle, użyj panierki typu panko, zawierającej większe kawałki pieczywa. Smaż kotleciki na złocisty kolor. Serwuj je z dodatkiem ziemniaków zapiekanych w ziołach, frytek, buraków na ciepło albo surówki z białej kapusty. Przekonaj się, jakie to proste i przyrządź smaczne krokiety rybne według naszego przepisu.