Krokiety rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

292 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą (według przepisu na opakowaniu).

Krok 2

Zmiel rybę, dodaj przygotowany Fix Knorr, posiekany koperek oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj.

Krok 3

Uformuj małe krokiety, obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj np. z frytkami.

13

Opinie o przepisie

  • Bogna Zielinska

    Bogna Zielinska

    uwielbiam ryby wszelakie i pod kazda postacia, to musi byc pyszne , wyprobuje to szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Karolina Dolata niebawem wysyłka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Serafin

    Agnieszka Serafin

    srokiety

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacob Gasowski

    Jacob Gasowski

    ja na śniadanie zawinąłem dwa kawałki pasztetu w ciasto francuskie, i dolałem sok z buraków do szklanki z rosołem. nie lubię świat, ale lubię śniadania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Sylwia Chmielewska, mailami zajmiemy się w poniedziałek :) Także do napisania jutro!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Chmielewska

    Sylwia Chmielewska

    przepisy.pl zajrzyjcie proszę na pocztę i odpowiedzcie na maila :) pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Wachowiak

    Karolina Wachowiak

    taaak:) dziś ubieramy choinkę i pieczemy makowce :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lewandowska

    Katarzyna Lewandowska

    A ja mam za sobą szykowanie wigilii w pracy na 80 osób... Więc było gorrrąco, teraz nastrajam się spokojem na ten jeden wyjątkowy i właściwy wieczór :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Zenia Sołtysiak dobrze Ci :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenia Sołtysiak

    Zenia Sołtysiak

    a ja dzisiaj na obiad zostałam zaproszona do restauracji:)i nie muszę gotować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Kiryluk

    Natalia Kiryluk

    Gorączka nie dopada:) a dziś na obiad robię udka z warzywami:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gagnant

    Anna Gagnant

    Nie! mnie nigdy nie dopada GORĄCZKA przedświąteczna. Zawsze wszystko mam zaplanowane z marginesem i to daje mi poczucie bezstresowego oczekiwania. Na tydzień przed Świetami, mogę się już zacząć delektować ich nastrojem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Anderson

    Alicja Anderson

    oczywiscie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety rybneKrokiety rybne

Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz – to krokiety rybne. Danie będące doskonałym przykładem na to, jak wiele jest pysznych i niebanalnych sposobów na podanie ryb. Chociaż krokiety kojarzą się często z panierowanymi naleśnikami, można przygotować je w inny, znacznie szybszy sposób. Na początek wybierz dowolny gatunek ryby, np. mintaja, dorsza czy doradę. Zmiel ją i dopraw do smaku. Będzie pasowało do niej wiele różnych dodatków. Świetnym sposobem na urozmaicenie rybnych kotletów, będzie dodanie do nich koperku albo pietruszki, smaczna jest też podsmażona cebula. Wymieszaj masę, a następnie uformuj z niej niewielkie kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. Jeśli chcesz, by była bardziej chrupiąca niż zwykle, użyj panierki typu panko, zawierającej większe kawałki pieczywa. Smaż kotleciki na złocisty kolor. Serwuj je z dodatkiem ziemniaków zapiekanych w ziołach, frytek, buraków na ciepło albo surówki z białej kapusty. Przekonaj się, jakie to proste i przyrządź smaczne krokiety rybne według naszego przepisu.