Pomidorowy turbot z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowy turbot z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 gramów

2 sztuki

null

null

null

null

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z turbota umyj dokładnie, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Obierz marchewki i obgotuj w całości przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Osącz.

Krok 3

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 4

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i duś na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 5

Dopraw do smaku, dodaj pocięte w połówki oliwki i skrojoną w kosteczkę marchewkę. Wymieszaj, zagotuj .

Krok 6

Rybę ugotuj na parze i podawaj z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowy turbot z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej