
Składniki
1 sztuka
600 gramów
2 sztuki
null
null
null
null
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z turbota umyj dokładnie, osusz, skrop obficie sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Obierz marchewki i obgotuj w całości przez kilka minut w lekko osolonym wrzątku. Osącz.
Krok 3
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 4
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki, rozkrojone w ósemki pomidory i duś na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 5
Dopraw do smaku, dodaj pocięte w połówki oliwki i skrojoną w kosteczkę marchewkę. Wymieszaj, zagotuj .
Krok 6
Rybę ugotuj na parze i podawaj z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej