Wołowina z warzywami - w sosie własnym: przepis | Przepisy.pl pixel

Wołowina z warzywami

w letnim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

600 mililitrów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę o boku ok 2 cm, dopraw i podsmaż na oleju, aż będzie rumiane. Przełóż na bok.

Krok 2

Cebulę, marchew, paprykę, ziemniaki i fasolkę pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3

Podsmaż wszystkie warzywa, dodaj zmiażdżony czosnek oraz rozmaryn.

Krok 4

Wlej bulion (woda i rosół wołowy Knorr), dodaj pomidory i duś ok. 15 minut ,aż ziemniaki zmiękną.

Krok 5

Dodaj z powrotem mięso i duś kolejne 5 minut na dużym ogniu bez przykrycia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina z warzywamiWołowina z warzywami

Krwiste lub wysmażone steki, pikantne burgery, a może pyszny tatar? Co łączy te dania? Wspólny mianownik – wołowina! Warto spróbować jej w letnim stylu - wołowina z warzywami, takimi jak szparagowa fasolka czy młode ziemniaki. To może być niezapomniane przeżycie.

Dla kogo? Dla szukających przepisu na pożywne, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu danie. Przyrządzenie wołowiny w letnim stylu zajmie Ci jedynie 30 minut. Wchodzisz w to?

Na jaką okazję? To świetna propozycja na obiad dla całej rodziny lub uroczystą kolację w gronie znajomych. Idealna na letnie ciepłe wieczory. To jak - komu dokładkę?

Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podać ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.

Czy wiesz, że? Wołowina jest niezbędna w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie. To źródło łatwo przyswajalnego białka, a także kwasu linolowego – odpowiedzialnego za redukcję tkanki tłuszczowej i ochronę mięśni. Posiłek z dodatkiem wołowiny to regeneracja dla mięśni po intensywnym wysiłku.