Wołowina z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wołowina z warzywami

w letnim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

400 gramów

1 łyżeczka

600 mililitrów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę o boku ok 2 cm, dopraw i podsmaż na oleju, aż będzie rumiane. Przełóż na bok.

Krok 2

Cebulę, marchew, paprykę, ziemniaki i fasolkę pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 3

Podsmaż wszystkie warzywa, dodaj zmiażdżony czosnek oraz Rozmaryn z Maroko Knorr.

Krok 4

Wlej bulion, dodaj pomidory i duś ok. 15 minut ,aż ziemniaki zmiękną.

Krok 5

Dodaj z powrotem mięso i duś kolejne 5 minut na dużym ogniu bez przykrycia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina z warzywamiWołowina z warzywami

Krwiste lub wysmażone steki, pikantne burgery, a może pyszny tatar? Co łączy te dania? Wspólny mianownik – wołowina! Warto spróbować jej w letnim stylu - wołowina z warzywami, takimi jak szparagowa fasolka czy młode ziemniaki. To może być niezapomniane przeżycie.

Dla kogo? Dla szukających przepisu na pożywne, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu danie. Przyrządzenie wołowiny w letnim stylu zajmie Ci jedynie 30 minut. Wchodzisz w to?

Na jaką okazję? To świetna propozycja na obiad dla całej rodziny lub uroczystą kolację w gronie znajomych. Idealna na letnie ciepłe wieczory. To jak - komu dokładkę?

Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podać ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.

Czy wiesz, że? Wołowina jest niezbędna w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie. To źródło łatwo przyswajalnego białka, a także kwasu linolowego – odpowiedzialnego za redukcję tkanki tłuszczowej i ochronę mięśni. Posiłek z dodatkiem wołowiny to regeneracja dla mięśni po intensywnym wysiłku.