
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
400 gramów
1 sztuka
600 mililitrów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę o boku ok 2 cm, dopraw i podsmaż na oleju, aż będzie rumiane. Przełóż na bok.
Krok 2
Cebulę, marchew, paprykę, ziemniaki i fasolkę pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 3
Podsmaż wszystkie warzywa, dodaj zmiażdżony czosnek oraz rozmaryn.
Krok 4
Wlej bulion (woda i rosół wołowy Knorr), dodaj pomidory i duś ok. 15 minut ,aż ziemniaki zmiękną.
Krok 5
Dodaj z powrotem mięso i duś kolejne 5 minut na dużym ogniu bez przykrycia.

Dobra rada:
Podawaj ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wołowina z warzywami
Krwiste lub wysmażone steki, pikantne burgery, a może pyszny tatar? Co łączy te dania? Wspólny mianownik – wołowina! Warto spróbować jej w letnim stylu - wołowina z warzywami, takimi jak szparagowa fasolka czy młode ziemniaki. To może być niezapomniane przeżycie.
Dla kogo? Dla szukających przepisu na pożywne, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu danie. Przyrządzenie wołowiny w letnim stylu zajmie Ci jedynie 30 minut. Wchodzisz w to?
Na jaką okazję? To świetna propozycja na obiad dla całej rodziny lub uroczystą kolację w gronie znajomych. Idealna na letnie ciepłe wieczory. To jak - komu dokładkę?
Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podać ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.
Czy wiesz, że? Wołowina jest niezbędna w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie. To źródło łatwo przyswajalnego białka, a także kwasu linolowego – odpowiedzialnego za redukcję tkanki tłuszczowej i ochronę mięśni. Posiłek z dodatkiem wołowiny to regeneracja dla mięśni po intensywnym wysiłku.