
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
400 gramów
1 sztuka
600 mililitrów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę o boku ok 2 cm, dopraw i podsmaż na oleju, aż będzie rumiane. Przełóż na bok.
Krok 2
Cebulę, marchew, paprykę, ziemniaki i fasolkę pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 3
Podsmaż wszystkie warzywa, dodaj zmiażdżony czosnek oraz rozmaryn.
Krok 4
Wlej bulion (woda i rosół wołowy Knorr), dodaj pomidory i duś ok. 15 minut ,aż ziemniaki zmiękną.
Krok 5
Dodaj z powrotem mięso i duś kolejne 5 minut na dużym ogniu bez przykrycia.

Dobra rada:
Podawaj ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wołowina z warzywami
Krwiste lub wysmażone steki, pikantne burgery, a może pyszny tatar? Co łączy te dania? Wspólny mianownik – wołowina! Warto spróbować jej w letnim stylu - wołowina z warzywami, takimi jak szparagowa fasolka czy młode ziemniaki. To może być niezapomniane przeżycie.
Dla kogo? Dla szukających przepisu na pożywne, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu danie. Przyrządzenie wołowiny w letnim stylu zajmie Ci jedynie 30 minut. Wchodzisz w to?
Na jaką okazję? To świetna propozycja na obiad dla całej rodziny lub uroczystą kolację w gronie znajomych. Idealna na letnie ciepłe wieczory. To jak - komu dokładkę?
Dla urozmaicenia: Tak przygotowane mięso możesz podać ze świeżymi ziołami, np. natką pietruszki.
Czy wiesz, że? Wołowina jest niezbędna w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie. To źródło łatwo przyswajalnego białka, a także kwasu linolowego – odpowiedzialnego za redukcję tkanki tłuszczowej i ochronę mięśni. Posiłek z dodatkiem wołowiny to regeneracja dla mięśni po intensywnym wysiłku.