Pulpeciki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

50 dekagramów

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ugotuj w wodzie z Bulionetką Bulion wołowy Knorr. Po wyjęciu pokrój je i zmiel.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą i trzema jajkami. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 3

Pozostałe jajka zmiksuj z mąką.

Krok 4

Z mięsnej masy lep pulpety, obtaczaj je w cieście i smaż na głębokim oleju na jasnobrązowy kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej