Pulpeciki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

50 dekagramów

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ugotuj w wodzie z Bulionetką Bulion wołowy Knorr. Po wyjęciu pokrój je i zmiel.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą i trzema jajkami. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 3

Pozostałe jajka zmiksuj z mąką.

Krok 4

Z mięsnej masy lep pulpety, obtaczaj je w cieście i smaż na głębokim oleju na jasnobrązowy kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej