
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
50 dekagramów
6 sztuk
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięsa ugotuj w wodzie z Bulionetką Bulion wołowy Knorr. Po wyjęciu pokrój je i zmiel.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą i trzema jajkami. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Krok 3
Pozostałe jajka zmiksuj z mąką.
Krok 4
Z mięsnej masy lep pulpety, obtaczaj je w cieście i smaż na głębokim oleju na jasnobrązowy kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































