Pulpeciki smażone w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki smażone w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

50 dekagramów

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięsa ugotuj w wodzie z Bulionetką Bulion wołowy Knorr. Po wyjęciu pokrój je i zmiel.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą i trzema jajkami. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

Krok 3

Pozostałe jajka zmiksuj z mąką.

Krok 4

Z mięsnej masy lep pulpety, obtaczaj je w cieście i smaż na głębokim oleju na jasnobrązowy kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki smażone w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej