Pulpety z serem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 litr

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w drobną kostkę , natkę posiekaj , ser pokrój w kostkę . Mielonego indyka wyrób z natką i papryką , przypraw . Z porcji masy mięsnej uformuj placek , na środku ułóż kostkę sera , uformuj kulę .

Krok 2

Bulion zagotuj . Włóż mięsne kulki , zamieszaj , by się nie przykleiły . Gotuj około 10 minut . Podawaj z ryżem .

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej