
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
1 litr
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w drobną kostkę , natkę posiekaj , ser pokrój w kostkę . Mielonego indyka wyrób z natką i papryką , przypraw . Z porcji masy mięsnej uformuj placek , na środku ułóż kostkę sera , uformuj kulę .
Krok 2
Bulion zagotuj . Włóż mięsne kulki , zamieszaj , by się nie przykleiły . Gotuj około 10 minut . Podawaj z ryżem .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej