
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
20 dekagramów
1 sztuka
1 litr
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokrój w drobną kostkę , natkę posiekaj , ser pokrój w kostkę . Mielonego indyka wyrób z natką i papryką , przypraw . Z porcji masy mięsnej uformuj placek , na środku ułóż kostkę sera , uformuj kulę .
Krok 2
Bulion zagotuj . Włóż mięsne kulki , zamieszaj , by się nie przykleiły . Gotuj około 10 minut . Podawaj z ryżem .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej