Pulpety z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z serem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 litr

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w drobną kostkę , natkę posiekaj , ser pokrój w kostkę . Mielonego indyka wyrób z natką i papryką , przypraw . Z porcji masy mięsnej uformuj placek , na środku ułóż kostkę sera , uformuj kulę .

Krok 2

Bulion zagotuj . Włóż mięsne kulki , zamieszaj , by się nie przykleiły . Gotuj około 10 minut . Podawaj z ryżem .

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej