Mięsne pulpeciki w sosie z papryki – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie paprykowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do mięsa.

Krok 2

Do mięsa dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie całość mieszamy.

Krok 3

Pulpety obtaczamy w bułce i krótko obsmażamy.

Krok 4

Paprykę opiekamy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pulpetów razem z sosem pomidorowym.

Krok 5

Całość przykrywamy i dusimy 30-45 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej