
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do mięsa.
Krok 2
Do mięsa dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie całość mieszamy.
Krok 3
Pulpety obtaczamy w bułce i krótko obsmażamy.
Krok 4
Paprykę opiekamy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pulpetów razem z sosem pomidorowym.
Krok 5
Całość przykrywamy i dusimy 30-45 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej