
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do mięsa.
Krok 2
Do mięsa dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie całość mieszamy.
Krok 3
Pulpety obtaczamy w bułce i krótko obsmażamy.
Krok 4
Paprykę opiekamy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pulpetów razem z sosem pomidorowym.
Krok 5
Całość przykrywamy i dusimy 30-45 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej