Mięsne pulpeciki w sosie z papryki – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie paprykowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do mięsa.

Krok 2

Do mięsa dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie całość mieszamy.

Krok 3

Pulpety obtaczamy w bułce i krótko obsmażamy.

Krok 4

Paprykę opiekamy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pulpetów razem z sosem pomidorowym.

Krok 5

Całość przykrywamy i dusimy 30-45 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej