
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy do mięsa.
Krok 2
Do mięsa dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i dokładnie całość mieszamy.
Krok 3
Pulpety obtaczamy w bułce i krótko obsmażamy.
Krok 4
Paprykę opiekamy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pulpetów razem z sosem pomidorowym.
Krok 5
Całość przykrywamy i dusimy 30-45 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej