Pulpety z białej ryby po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z białej ryby po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

125 mililitrów

1 łyżka

500 gramów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój rybę na małe kawałki i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2

Posiekaj paprykę, chilli, kolendrę, dymkę, czosnek i trawę cytrynową dodaj sos rybny i utrzyj wszystko na gładką masę.

Krok 3

Następnie dodaj do masy kawałki ryby, mleko kokosowe oraz jajko i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Jeśli masa nie jest zbyt ścisła dodaj bułkę tartą. Przełóż mieszaninę do miski. Umieść w lodówce na 2 godziny.

Krok 5

Uformuj z pasty kuleczki o średnicy około 3 cm i smaż na oleju do chwilii kiedy nabiorą koloru złotego. Po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku.

Krok 6

Fasolkę ugotuj. Usmażone kawałki ryb podawaj z fasolką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej