Pulpety z białej ryby po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z białej ryby po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

125 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

125 gramów

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój rybę na małe kawałki i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2

Posiekaj paprykę, chilli, kolendrę, dymkę, czosnek i trawę cytrynową dodaj sos rybny i utrzyj wszystko na gładką masę.

Krok 3

Następnie dodaj do masy kawałki ryby, mleko kokosowe oraz jajko i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Jeśli masa nie jest zbyt ścisła dodaj bułkę tartą. Przełóż mieszaninę do miski. Umieść w lodówce na 2 godziny.

Krok 5

Uformuj z pasty kuleczki o średnicy około 3 cm i smaż na oleju do chwilii kiedy nabiorą koloru złotego. Po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku.

Krok 6

Fasolkę ugotuj. Usmażone kawałki ryb podawaj z fasolką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej