Pulpety z białej ryby po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pulpety z białej ryby po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

125 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

125 gramów

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój rybę na małe kawałki i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2

Posiekaj paprykę, chilli, kolendrę, dymkę, czosnek i trawę cytrynową dodaj sos rybny i utrzyj wszystko na gładką masę.

Krok 3

Następnie dodaj do masy kawałki ryby, mleko kokosowe oraz jajko i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Jeśli masa nie jest zbyt ścisła dodaj bułkę tartą. Przełóż mieszaninę do miski. Umieść w lodówce na 2 godziny.

Krok 5

Uformuj z pasty kuleczki o średnicy około 3 cm i smaż na oleju do chwilii kiedy nabiorą koloru złotego. Po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku.

Krok 6

Fasolkę ugotuj. Usmażone kawałki ryb podawaj z fasolką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z białej ryby po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej