
Składniki
null
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
125 mililitrów
1 łyżka
500 gramów
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój rybę na małe kawałki i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Posiekaj paprykę, chilli, kolendrę, dymkę, czosnek i trawę cytrynową dodaj sos rybny i utrzyj wszystko na gładką masę.
Krok 3
Następnie dodaj do masy kawałki ryby, mleko kokosowe oraz jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Jeśli masa nie jest zbyt ścisła dodaj bułkę tartą. Przełóż mieszaninę do miski. Umieść w lodówce na 2 godziny.
Krok 5
Uformuj z pasty kuleczki o średnicy około 3 cm i smaż na oleju do chwilii kiedy nabiorą koloru złotego. Po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku.
Krok 6
Fasolkę ugotuj. Usmażone kawałki ryb podawaj z fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej