
Składniki
null
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
125 mililitrów
1 łyżka
500 gramów
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój rybę na małe kawałki i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Posiekaj paprykę, chilli, kolendrę, dymkę, czosnek i trawę cytrynową dodaj sos rybny i utrzyj wszystko na gładką masę.
Krok 3
Następnie dodaj do masy kawałki ryby, mleko kokosowe oraz jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Jeśli masa nie jest zbyt ścisła dodaj bułkę tartą. Przełóż mieszaninę do miski. Umieść w lodówce na 2 godziny.
Krok 5
Uformuj z pasty kuleczki o średnicy około 3 cm i smaż na oleju do chwilii kiedy nabiorą koloru złotego. Po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku.
Krok 6
Fasolkę ugotuj. Usmażone kawałki ryb podawaj z fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej