
Składniki
null
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
125 mililitrów
1 łyżka
500 gramów
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój rybę na małe kawałki i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Posiekaj paprykę, chilli, kolendrę, dymkę, czosnek i trawę cytrynową dodaj sos rybny i utrzyj wszystko na gładką masę.
Krok 3
Następnie dodaj do masy kawałki ryby, mleko kokosowe oraz jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Jeśli masa nie jest zbyt ścisła dodaj bułkę tartą. Przełóż mieszaninę do miski. Umieść w lodówce na 2 godziny.
Krok 5
Uformuj z pasty kuleczki o średnicy około 3 cm i smaż na oleju do chwilii kiedy nabiorą koloru złotego. Po usmażeniu osusz na papierowym ręczniku.
Krok 6
Fasolkę ugotuj. Usmażone kawałki ryb podawaj z fasolką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej