Panga w ananasach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w ananasach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.

Panga w ananasach - Krok 1

Krok 2

Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu.

Panga w ananasach - Krok 2

Krok 3

Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce.

Panga w ananasach - Krok 3

Krok 4

Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą.

Panga w ananasach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej