Panga w ananasach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w ananasach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.

Panga w ananasach - Krok 1

Krok 2

Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu.

Panga w ananasach - Krok 2

Krok 3

Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce.

Panga w ananasach - Krok 3

Krok 4

Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą.

Panga w ananasach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orientalna karkówka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panga w ananasachPanga w ananasach

Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.