
Składniki
1 kilogram
1 łyżeczka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.

Krok 2
Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu.

Krok 3
Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce.

Krok 4
Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Panga w ananasach
Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.