Panga w ananasach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w ananasach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżeczka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.

Panga w ananasach - Krok 1

Krok 2

Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu.

Panga w ananasach - Krok 2

Krok 3

Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce.

Panga w ananasach - Krok 3

Krok 4

Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą.

Panga w ananasach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w ananasach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panga w ananasachPanga w ananasach

Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.