Jajka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć, posól i popieprz. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę, a chili w cienkie talarki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni podsmaż przez kilka minut cebulę, pomidory oraz chili.

Krok 4

Wlej jajka i smaż całość na niewielkim ogniu do czasu, gdy jajka się zetną. Gotowe jajka posyp liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej