Jajka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć, posól i popieprz. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę, a chili w cienkie talarki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni podsmaż przez kilka minut cebulę, pomidory oraz chili.

Krok 4

Wlej jajka i smaż całość na niewielkim ogniu do czasu, gdy jajka się zetną. Gotowe jajka posyp liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej