Jajka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć, posól i popieprz. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 2

Pomidory pokrój w drobną kostkę, a chili w cienkie talarki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni podsmaż przez kilka minut cebulę, pomidory oraz chili.

Krok 4

Wlej jajka i smaż całość na niewielkim ogniu do czasu, gdy jajka się zetną. Gotowe jajka posyp liśćmi kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej