
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozkłóć, posól i popieprz. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Pomidory pokrój w drobną kostkę, a chili w cienkie talarki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni podsmaż przez kilka minut cebulę, pomidory oraz chili.
Krok 4
Wlej jajka i smaż całość na niewielkim ogniu do czasu, gdy jajka się zetną. Gotowe jajka posyp liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej