
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozkłóć, posól i popieprz. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Pomidory pokrój w drobną kostkę, a chili w cienkie talarki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni podsmaż przez kilka minut cebulę, pomidory oraz chili.
Krok 4
Wlej jajka i smaż całość na niewielkim ogniu do czasu, gdy jajka się zetną. Gotowe jajka posyp liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej