Kuleczki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

150 mililitrów

4 sztuki

10 dekagramów

30 dekagramów

80 dekagramów

300 mililitrów

50 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż podsmaż mieszając przez 3 minuty na niewielkiej ilości oleju, wlej stopniowo wino i bulion, podgrzewaj do czasu, gdy ryż wchłonie cały płyn.

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść, następnie pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Mięso zrumień na 2 łyżkach oleju, dodaj warzywa i podsmaż.

Krok 4

Pomidory zmiksuj, dodaj do mięsa, przypraw solą i pieprzem. Duś 30 minut, ostudź.

Krok 5

Mozzarellę drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z ryżem. Masę wyrób i uformuj z niej małe kuleczki.

Krok 6

Obtaczaj je w mące, jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 7

Usmaż na rumiano w głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety mielone
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej