
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
150 mililitrów
4 sztuki
10 dekagramów
30 dekagramów
80 dekagramów
300 mililitrów
50 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż podsmaż mieszając przez 3 minuty na niewielkiej ilości oleju, wlej stopniowo wino i bulion, podgrzewaj do czasu, gdy ryż wchłonie cały płyn.
Krok 2
Warzywa umyj i oczyść, następnie pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Mięso zrumień na 2 łyżkach oleju, dodaj warzywa i podsmaż.
Krok 4
Pomidory zmiksuj, dodaj do mięsa, przypraw solą i pieprzem. Duś 30 minut, ostudź.
Krok 5
Mozzarellę drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z ryżem. Masę wyrób i uformuj z niej małe kuleczki.
Krok 6
Obtaczaj je w mące, jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 7
Usmaż na rumiano w głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























