Kuleczki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

150 mililitrów

4 sztuki

10 dekagramów

30 dekagramów

80 dekagramów

300 mililitrów

50 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż podsmaż mieszając przez 3 minuty na niewielkiej ilości oleju, wlej stopniowo wino i bulion, podgrzewaj do czasu, gdy ryż wchłonie cały płyn.

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść, następnie pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Mięso zrumień na 2 łyżkach oleju, dodaj warzywa i podsmaż.

Krok 4

Pomidory zmiksuj, dodaj do mięsa, przypraw solą i pieprzem. Duś 30 minut, ostudź.

Krok 5

Mozzarellę drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z ryżem. Masę wyrób i uformuj z niej małe kuleczki.

Krok 6

Obtaczaj je w mące, jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 7

Usmaż na rumiano w głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej