Kuleczki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

150 mililitrów

4 sztuki

10 dekagramów

30 dekagramów

80 dekagramów

300 mililitrów

50 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż podsmaż mieszając przez 3 minuty na niewielkiej ilości oleju, wlej stopniowo wino i bulion, podgrzewaj do czasu, gdy ryż wchłonie cały płyn.

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść, następnie pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Mięso zrumień na 2 łyżkach oleju, dodaj warzywa i podsmaż.

Krok 4

Pomidory zmiksuj, dodaj do mięsa, przypraw solą i pieprzem. Duś 30 minut, ostudź.

Krok 5

Mozzarellę drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z ryżem. Masę wyrób i uformuj z niej małe kuleczki.

Krok 6

Obtaczaj je w mące, jajku i panieruj w bułce tartej.

Krok 7

Usmaż na rumiano w głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej