
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
150 mililitrów
4 sztuki
10 dekagramów
30 dekagramów
80 dekagramów
300 mililitrów
50 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż podsmaż mieszając przez 3 minuty na niewielkiej ilości oleju, wlej stopniowo wino i bulion, podgrzewaj do czasu, gdy ryż wchłonie cały płyn.
Krok 2
Warzywa umyj i oczyść, następnie pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Mięso zrumień na 2 łyżkach oleju, dodaj warzywa i podsmaż.
Krok 4
Pomidory zmiksuj, dodaj do mięsa, przypraw solą i pieprzem. Duś 30 minut, ostudź.
Krok 5
Mozzarellę drobno posiekaj i dodaj do mięsa razem z ryżem. Masę wyrób i uformuj z niej małe kuleczki.
Krok 6
Obtaczaj je w mące, jajku i panieruj w bułce tartej.
Krok 7
Usmaż na rumiano w głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej