Kotlety z orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z orzechów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 pęczka

5 dekagramów

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj zmielone orzechy, zeszkloną na maśle cebulę, jajko tartą bułkę, posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Przyprawiamy Delikatem Knorr, cukrem i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.

Krok 4

Uformuj owalne kotlety. Panieruj w bułce tartej.

Krok 5

Usmaż na słoty kolor z każdej strony na lekko rozgrzanym oleju.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej