Kotlety z orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z orzechów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 pęczka

5 dekagramów

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj zmielone orzechy, zeszkloną na maśle cebulę, jajko tartą bułkę, posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Przyprawiamy Delikatem Knorr, cukrem i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.

Krok 4

Uformuj owalne kotlety. Panieruj w bułce tartej.

Krok 5

Usmaż na słoty kolor z każdej strony na lekko rozgrzanym oleju.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej