Kotlety z orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z orzechów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj zmielone orzechy, zeszkloną na maśle cebulę, jajko tartą bułkę, posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Przyprawiamy Delikatem Knorr, cukrem i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.

Krok 4

Uformuj owalne kotlety. Panieruj w bułce tartej.

Krok 5

Usmaż na słoty kolor z każdej strony na lekko rozgrzanym oleju.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej