
Składniki
25 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
0.5 pęczka
5 dekagramów
1 pęczek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj zmielone orzechy, zeszkloną na maśle cebulę, jajko tartą bułkę, posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Krok 3
Przyprawiamy Delikatem Knorr, cukrem i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
Krok 4
Uformuj owalne kotlety. Panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Usmaż na słoty kolor z każdej strony na lekko rozgrzanym oleju.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























