
Składniki
25 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
0.5 pęczka
5 dekagramów
1 pęczek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj zmielone orzechy, zeszkloną na maśle cebulę, jajko tartą bułkę, posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Krok 3
Przyprawiamy Delikatem Knorr, cukrem i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
Krok 4
Uformuj owalne kotlety. Panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Usmaż na słoty kolor z każdej strony na lekko rozgrzanym oleju.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej