Kotlety z orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z orzechów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 pęczka

5 dekagramów

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Koper i natkę pietruszki posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj zmielone orzechy, zeszkloną na maśle cebulę, jajko tartą bułkę, posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Przyprawiamy Delikatem Knorr, cukrem i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.

Krok 4

Uformuj owalne kotlety. Panieruj w bułce tartej.

Krok 5

Usmaż na słoty kolor z każdej strony na lekko rozgrzanym oleju.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej