
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 szczypty
2 szczypty
0.25 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obieramy i kroimy w nieduże kawałki. Każdy kawałej oprószamy przyprawami.
Krok 2
W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1.
Krok 3
Do drugiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je.
Krok 4
Dynię obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto z obu stron.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej