Kotlety dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety dyniowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 szczypty

2 szczypty

0.25 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obieramy i kroimy w nieduże kawałki. Każdy kawałej oprószamy przyprawami.

Krok 2

W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1.

Krok 3

Do drugiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je.

Krok 4

Dynię obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto z obu stron.

2

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.08.2022

    Dynia będzie jędrna, ale nie twarda. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Erasmus

    Erasmus , 02.08.2022

    Hm... Ta dynia będzie trochę twardawa.. Może by tak ją trochę podgotować?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej