Kotlety dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety dyniowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 szczypty

2 szczypty

0.25 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obieramy i kroimy w nieduże kawałki. Każdy kawałej oprószamy przyprawami.

Krok 2

W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1.

Krok 3

Do drugiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je.

Krok 4

Dynię obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej