
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 szczypty
2 szczypty
0.25 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obieramy i kroimy w nieduże kawałki. Każdy kawałej oprószamy przyprawami.
Krok 2
W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1.
Krok 3
Do drugiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je.
Krok 4
Dynię obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto z obu stron.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej