
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 szczypty
2 szczypty
0.25 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obieramy i kroimy w nieduże kawałki. Każdy kawałej oprószamy przyprawami.
Krok 2
W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1.
Krok 3
Do drugiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je.
Krok 4
Dynię obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto z obu stron.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



































