Kotlety dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety dyniowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 szczypty

2 szczypty

0.25 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obieramy i kroimy w nieduże kawałki. Każdy kawałej oprószamy przyprawami.

Krok 2

W talerzu mieszamy make pszenna jasna z bułka tartą w proporcji 1:1.

Krok 3

Do drugiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je.

Krok 4

Dynię obtaczamy w mące z bułka, potem w jajku a potem znów z mące z bułką. Smazymy na złoto z obu stron.

2

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.08.2022

    Dynia będzie jędrna, ale nie twarda. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Erasmus

    Erasmus , 02.08.2022

    Hm... Ta dynia będzie trochę twardawa.. Może by tak ją trochę podgotować?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej