
Składniki
1 sztuka
0.33 szklanki
6 łyżek
0.5 opakowania
1 łyżeczka
1 sztuka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso - najlepiej kup kawałek ładnej, chudej łopatki i albo zmiel sam w domu albo poproś o to w sklepie - przełóż do miski. Dodaj posiekaną drobniutko cebulę, jajko, 3 łyżki otrąb, mleko i fx do kotletów mielonych.
Krok 2
Wyrób mięso dobrze ręką i odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut. Po tym czasie zwilżonymi zimną wodą rękami uformuj nieduże kotlety, 4 - 6 sztuk, obtocz je w pozostałych otrębach.
Krok 3
Kładź kotlety na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż aż zrumienią się ze wszystkich stron - na początku na mocnym a potem niedużym ogniu. Na koniec przykryj patelnię na kilka chwil i dosmaż kotlety na malutkim ogniu. Podawaj z ziemniakami i jarzynką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej