Kotleciki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w cienkie plasterki i posyp przyprawą do grosa Knorr.

Krok 2

Zalej kefirem i wstaw do lodówki na 8 godzin.

Krok 3

Krakersy pokrusz i obtocz w nim zamarynowane mięso.

Krok 4

Smaż w rozgrzanym , głębokim oleju.

Krok 5

Mango pokrój w plasterki i ponabijaj na wykałaczki, wbij w kotleciki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza sycylijska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej