
Składniki
null
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w cienkie plasterki i posyp przyprawą do grosa Knorr.
Krok 2
Zalej kefirem i wstaw do lodówki na 8 godzin.
Krok 3
Krakersy pokrusz i obtocz w nim zamarynowane mięso.
Krok 4
Smaż w rozgrzanym , głębokim oleju.
Krok 5
Mango pokrój w plasterki i ponabijaj na wykałaczki, wbij w kotleciki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej