Kotleciki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w cienkie plasterki i posyp przyprawą do grosa Knorr.

Krok 2

Zalej kefirem i wstaw do lodówki na 8 godzin.

Krok 3

Krakersy pokrusz i obtocz w nim zamarynowane mięso.

Krok 4

Smaż w rozgrzanym , głębokim oleju.

Krok 5

Mango pokrój w plasterki i ponabijaj na wykałaczki, wbij w kotleciki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej