
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
1 łyżka
250 gramów
1 łyżeczka
null
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W mięsie natnij kieszeń i lekko rozbij.
Krok 3
W kieszeń włóż ananasa pokrojonego w kostkę i plaster sera żółtego, zepnij wykałaczką.
Krok 4
Jajko rozkłóć z 2 łyżkami wody. Kotlety obtocz w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 5
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 2
Posmaruj musztardą i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej