
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
4 plastry
1 łyżka
250 gramów
1 łyżeczka
null
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W mięsie natnij kieszeń i lekko rozbij.
Krok 3
W kieszeń włóż ananasa pokrojonego w kostkę i plaster sera żółtego, zepnij wykałaczką.
Krok 4
Jajko rozkłóć z 2 łyżkami wody. Kotlety obtocz w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 5
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 2
Posmaruj musztardą i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej