
Składniki
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 pęczek
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij kotlety.

Krok 2
Czosnek posiekaj drobniutko i wymieszaj z piwem, dopraw do smaku solą, pieprzem, natką pietruszki, ewentualnie ziołami. W tak przygotowanej zalewie marynuj kotlety przez minimum 1 godzinę. Osusz.

Krok 3
Panieruj kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 4
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 5
Śmietanę podgrzej i dopraw do smaku.

Krok 6
Tradycyjne schabowe na sposób pomorski podawaj polane śmietaną i posypane resztą posiekanej natki pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tradycyjny kotlet na sposób pomorski
Warto urozmaicać znane i sprawdzone przepisy. Zrób kotlet schabowy na sposób pomorski, a być może ten przepis stanie się twoim ulubionym. Czym się wyróżnia? Jego sekret tkwi w niezwykłej marynacie. Godzinę przed smażeniem rozbite mięso schabu pozostaw w zalewie piwnej doprawionej czosnkiem i natką pietruszki. To wtedy kotlety zyskają niepowtarzalny smak i aromat. Ważne jest także, w jaki sposób panierujemy mięso. Wiele osób zaczyna od zanurzania kotletów w roztrzepanym jajku, co jest błędem. Wcześniej należy je otoczyć w mące, dzięki czemu panierka nie oddzieli się od mięsa w trakcie smażenia. Kolejną nutką nowości w przyrządzonym na sposób pomorski kotlecie schabowym będą dodatki, z jakimi podamy gotowe mięso. Jest nią śmietana. Podgrzewamy ją i przyprawiamy do smaku. Najlepiej, jeżeli dodasz do niej posiekaną natkę pietruszki. Tak powstałym sosem polej kotlety i gotowe!


































