Kotlety mielone z cukinią i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

420 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

473 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

0.25 sztuki

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przełóż do miski, połącz z odciśniętą bułką oraz jajkiem. Masę dopraw Przyprawą do mięsa mielonego Knorr i wyrób na jednolitą masę. Dzięki przyprawie mięso nabierze wyrazistego smaku.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 1

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do mięsa i wymieszaj. Ser podziel na cztery części i uformuj z każdej z nich podłużny wałeczek.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 2

Krok 3

Mięsną masę również podziel na cztery części. Na środek każdego placka z mięsa nałóż porcję sera, oklej dokładnie mięsem i uformuj kotlety.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 3

Krok 4

Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po 6-8 minut z każdej strony. Podawaj na ciepło.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast koziego sera możesz użyć swojego ulubionego rodzaju sera, np. pleśniowego lub zwykłego sera żółtego.

40

Opinie o przepisie

  • A

    A , 17.08.2023

    Ile gramów cukini?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Anna Sykuła

    Anna Sykuła , 25.02.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz , 29.08.2016

    a takie cukinia z kasza gryczana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz , 29.08.2016

    czesto robie takie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Sawicka

    Gosia Sawicka , 28.08.2016

    Ja kluchy śląskie, gulasz, buraki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Banaszek

    Anna Banaszek , 16.02.2016

    4

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Wawreniuk

    Teresa Wawreniuk , 15.02.2016

    Bardzo smaczne jedzonko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Poplawski

    Andrzej Poplawski , 15.02.2016

    Moze byc robie to co dwo tygodkie ,mielone z wolowiny 1\2 plus wieprzowina ale tyko z biedrnki i i ser z markpolui duzo majeranku troche kurkumy i imbiru dlazdrowia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Ostrowski

    Andrzej Ostrowski , 15.02.2016

    D"osiadam się do talerza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lusi Hrabia

    Lusi Hrabia , 15.02.2016

    A potem gimnastyka na schudniecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Plewa Halina

    Plewa Halina , 15.02.2016

    Uwielbiam kozi ser :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Skoczewska-Puto

    Barbara Skoczewska-Puto , 15.02.2016

    Ja uwielbiam mielone z dodatkiem mielonych pieczarek i sera żółtego. Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Seweryn

    Mirosław Seweryn , 15.02.2016

    Jakiś pomysł na obiad tyle tylko że musze gdzieś koze zgłuszyć.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilianna Rywacka

    Lilianna Rywacka , 15.02.2016

    Kotlety są raczej do zjedzenia ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalka Burzan

    Natalka Burzan , 15.02.2016

    Asz man ochote Coś zjeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Gabrysiak

    Sławomir Gabrysiak , 15.02.2016

    Pyszne,ale po co kajzerka i bułka tarta?Przez te niezdrowe i kaloryczne dodatki danie staje się pospolite a nie wykwintne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Rycyk

    Halina Rycyk , 15.02.2016

    a wszystko nakombinowane tuczy ,ze ho,ho LOOOOOOOOL

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Kasztelanic

    Jacek Kasztelanic , 15.02.2016

    Ale to smakowicie wygląda... No, no. Dobre Jesteście !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Elzbieta Bezara

    Maria Elzbieta Bezara , 15.02.2016

    robię jutro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna  Dylewska

    Grażyna Dylewska , 15.02.2016

    dopiero spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Żur

    Zofia Żur , 15.02.2016

    smacznie wyglada :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Kaczmarek

    Roman Kaczmarek , 15.02.2016

    A jak tak mysle że kochana cura mi to zrobi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Chrobak

    Marzena Chrobak , 15.02.2016

    robiłam z cukinia tylko bez sera ,ale koziego nie lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlodek Godlewski

    Wlodek Godlewski , 15.02.2016

    Nie lubię koziego sera

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Wójcik

    Urszula Wójcik , 15.02.2016

    Ania fajne przepisy Ale wszystkie też sama probujesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 15.02.2016

    Apetycznie wyglądają z kozim serkiem muszę wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Koprek

    Irena Koprek , 15.02.2016

    Gosiu tylko zeby moja Marys niewidziala bo mam jak w banku za pare dni bede musiala to menczyc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Sajur

    Alicja Sajur , 15.02.2016

    Same wspaniłosci smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Gajda

    Zenon Gajda , 15.02.2016

    Am am mniam mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety mielone z cukinią i kozim seremKotlety mielone z cukinią i kozim serem

Pyszną alternatywą dla klasycznych klopsików będą kotlety mielone z cukinią i kozim serem. Możesz je zaserwować na obiad lub elegancką kolację. Ich przygotowanie jest bardzo proste: mięso mielone (najlepsze będzie mieszane wieprzowo-wołowe) połącz z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką, jajkiem oraz mieszanką przypraw. Następnie dodaj startą i odciśniętą z nadmiaru wody cukinię i całość wymieszaj. Porcjami mięsa obtocz wałeczki z koziego sera. Tak przygotowane kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, po czym podsmażaj na rozgrzanym oleju do momentu, aż uzyskają złocisty kolor. Podawaj je z młodymi ziemniakami z koperkiem, kopytkami lub ryżem. Świetnym dopełnieniem potrawy będzie dowolna surówka ze świeżych warzyw, na przykład popularny colesław. Sprawdzi się też prosta sałatka z rukolą, zielonym ogórkiem oraz awokado. Pamiętaj o tym przepisie na kotlety mielone z cukinią, przygotowując menu na specjalną okazję. Cenimy sobie Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu powyżej.