Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Grzyby namocz w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Kapustę pokrój, zalej wodą, dodaj pokruszoną kostkę Knorr i gotuj.

Krok 3

Grzyby odsącz, pokrój w cienkie paski i wraz z wywarem z moczenia dodaj do gotującej się kapusty. Gotuj do momentu odparowania płynu, odsącz na durszlaku.

Krok 4

Do ziemniaków wbij jajko, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaj. Formuj kotlety, w każdym z nich zrób wgłębienie - nałóż do niego farsz i ponownie zlep.

Krok 5

Formuj kotlety, panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej