Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Grzyby namocz w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Kapustę pokrój, zalej wodą, dodaj pokruszoną kostkę Knorr i gotuj.

Krok 3

Grzyby odsącz, pokrój w cienkie paski i wraz z wywarem z moczenia dodaj do gotującej się kapusty. Gotuj do momentu odparowania płynu, odsącz na durszlaku.

Krok 4

Do ziemniaków wbij jajko, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaj. Formuj kotlety, w każdym z nich zrób wgłębienie - nałóż do niego farsz i ponownie zlep.

Krok 5

Formuj kotlety, panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej