Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Grzyby namocz w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Kapustę pokrój, zalej wodą, dodaj pokruszoną kostkę Knorr i gotuj.

Krok 3

Grzyby odsącz, pokrój w cienkie paski i wraz z wywarem z moczenia dodaj do gotującej się kapusty. Gotuj do momentu odparowania płynu, odsącz na durszlaku.

Krok 4

Do ziemniaków wbij jajko, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaj. Formuj kotlety, w każdym z nich zrób wgłębienie - nałóż do niego farsz i ponownie zlep.

Krok 5

Formuj kotlety, panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej