Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Grzyby namocz w gorącej wodzie.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Kapustę pokrój, zalej wodą, dodaj pokruszoną kostkę Knorr i gotuj.

Krok 3

Grzyby odsącz, pokrój w cienkie paski i wraz z wywarem z moczenia dodaj do gotującej się kapusty. Gotuj do momentu odparowania płynu, odsącz na durszlaku.

Krok 4

Do ziemniaków wbij jajko, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaj. Formuj kotlety, w każdym z nich zrób wgłębienie - nałóż do niego farsz i ponownie zlep.

Krok 5

Formuj kotlety, panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej