Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty
średnie
51 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1
1 kilogram
1 szklanka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
5
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Grzyby namocz w gorącej wodzie.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Kapustę pokrój, zalej wodą, dodaj pokruszoną kostkę Knorr i gotuj.
Krok 3
Grzyby odsącz, pokrój w cienkie paski i wraz z wywarem z moczenia dodaj do gotującej się kapusty. Gotuj do momentu odparowania płynu, odsącz na durszlaku.
Krok 4
Do ziemniaków wbij jajko, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaj. Formuj kotlety, w każdym z nich zrób wgłębienie - nałóż do niego farsz i ponownie zlep.
Krok 5
Formuj kotlety, panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej