Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczane

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

50 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach, obierz i zmiel lub dokładnie rozgnieć. Kiełbasę podsmaż na patelni. Żółty ser zmiksuj w malakserze.

Krok 2

Ziemniaki, pokruszoną kostkę cebulową, kiełbasę, ser i przyprawy wymieszaj dokładnie. Z powstałej masy formuj małe kotleciki. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej