Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczane

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

50 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach, obierz i zmiel lub dokładnie rozgnieć. Kiełbasę podsmaż na patelni. Żółty ser zmiksuj w malakserze.

Krok 2

Ziemniaki, pokruszoną kostkę cebulową, kiełbasę, ser i przyprawy wymieszaj dokładnie. Z powstałej masy formuj małe kotleciki. Obtaczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej