Kotleciki z mielonej baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z mielonej baraniny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Formuj kotleciki i obtaczaj w roztrzepanym białku, a potem w mące. Smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rzepę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, a następnie pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

pokrojone pomidory podsmaż na oleju. Zmieszaj z rzepą. dopraw lekko solą i pieprzem.Podawaj całość z kotletami.

Krok 5

Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 6

Połącz go z mielonym mięsem, dwoma żółtkami, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami. Dopraw papryką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej