Kotleciki z mielonej baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z mielonej baraniny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Formuj kotleciki i obtaczaj w roztrzepanym białku, a potem w mące. Smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rzepę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, a następnie pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

pokrojone pomidory podsmaż na oleju. Zmieszaj z rzepą. dopraw lekko solą i pieprzem.Podawaj całość z kotletami.

Krok 5

Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 6

Połącz go z mielonym mięsem, dwoma żółtkami, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami. Dopraw papryką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej