Kotleciki z mielonej baraniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki z mielonej baraniny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Formuj kotleciki i obtaczaj w roztrzepanym białku, a potem w mące. Smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rzepę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, a następnie pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

pokrojone pomidory podsmaż na oleju. Zmieszaj z rzepą. dopraw lekko solą i pieprzem.Podawaj całość z kotletami.

Krok 5

Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 6

Połącz go z mielonym mięsem, dwoma żółtkami, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami. Dopraw papryką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej