Kotleciki z mielonej baraniny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Formuj kotleciki i obtaczaj w roztrzepanym białku, a potem w mące. Smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Rzepę obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, a następnie pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

pokrojone pomidory podsmaż na oleju. Zmieszaj z rzepą. dopraw lekko solą i pieprzem.Podawaj całość z kotletami.

Krok 5

Cebulę, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 6

Połącz go z mielonym mięsem, dwoma żółtkami, cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Wyrób dokładnie rękami. Dopraw papryką.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki z mielonej baraniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej