Kuleczki dyniowe

Autor: gukinga gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, wycisnąć i dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięs i papryką, wbij jajko i dosypać 2 łyżki bułki tartej.

Krok 2

Mięso dobrze wyrobić, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Uformować małe kulki, które następnie obtoczyć w pestkach dyni i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej