Składniki
300 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszoną bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, wycisnąć i dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięs i papryką, wbij jajko i dosypać 2 łyżki bułki tartej.
Krok 2
Mięso dobrze wyrobić, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Uformować małe kulki, które następnie obtoczyć w pestkach dyni i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej