Kuleczki dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki dyniowe

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszoną bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, wycisnąć i dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięs i papryką, wbij jajko i dosypać 2 łyżki bułki tartej.

Krok 2

Mięso dobrze wyrobić, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Uformować małe kulki, które następnie obtoczyć w pestkach dyni i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej