Masło maitre d’hotel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło maitre d’hotel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj na puszystą masę.

Krok 2

Stopniowo dodawaj sok z cytryny.

Krok 3

Pod koniec dodaj sól, pieprz i pietruszkę.

Krok 4

Schłódź, a następnie uformuj kulki, krążki, kostki lub wiórki. Zamroź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej