
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj na puszystą masę.
Krok 2
Stopniowo dodawaj sok z cytryny.
Krok 3
Pod koniec dodaj sól, pieprz i pietruszkę.
Krok 4
Schłódź, a następnie uformuj kulki, krążki, kostki lub wiórki. Zamroź.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej