Masło maitre d’hotel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło maitre d’hotel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj na puszystą masę.

Krok 2

Stopniowo dodawaj sok z cytryny.

Krok 3

Pod koniec dodaj sól, pieprz i pietruszkę.

Krok 4

Schłódź, a następnie uformuj kulki, krążki, kostki lub wiórki. Zamroź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło maitre d’hotel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej