Ziołowa bagietka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa bagietka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 2 cm. Uważaj, aby nie przekroić bułki do końca.

Krok 2

W miseczce wymieszaj margarynę, natkę, pieprz oraz rozkruszoną Mini kostkę Knorr. Następnie delikatnie wkładaj nożem margarynę w nacięte szczeliny w bagietce.

Krok 3

Gotową bagietkę włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Podawaj jako dodatek do sałatek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej