Ziołowa bagietka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa bagietka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 2 cm. Uważaj, aby nie przekroić bułki do końca.

Krok 2

W miseczce wymieszaj margarynę, natkę, pieprz oraz rozkruszoną Mini kostkę Knorr. Następnie delikatnie wkładaj nożem margarynę w nacięte szczeliny w bagietce.

Krok 3

Gotową bagietkę włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Podawaj jako dodatek do sałatek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej