Ziołowa bagietka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa bagietka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 2 cm. Uważaj, aby nie przekroić bułki do końca.

Krok 2

W miseczce wymieszaj margarynę, natkę, pieprz oraz rozkruszoną Mini kostkę Knorr. Następnie delikatnie wkładaj nożem margarynę w nacięte szczeliny w bagietce.

Krok 3

Gotową bagietkę włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Podawaj jako dodatek do sałatek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej