Ziołowa bagietka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowa bagietka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 2 cm. Uważaj, aby nie przekroić bułki do końca.

Krok 2

W miseczce wymieszaj margarynę, natkę, pieprz oraz rozkruszoną Mini kostkę Knorr. Następnie delikatnie wkładaj nożem margarynę w nacięte szczeliny w bagietce.

Krok 3

Gotową bagietkę włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Podawaj jako dodatek do sałatek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowa bagietka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej