Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę ponacinaj w poprzek co 2 cm. Uważaj, aby nie przekroić bułki do końca.
Krok 2
W miseczce wymieszaj margarynę, natkę, pieprz oraz rozkruszoną Mini kostkę Knorr. Następnie delikatnie wkładaj nożem margarynę w nacięte szczeliny w bagietce.
Krok 3
Gotową bagietkę włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Podawaj jako dodatek do sałatek.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej