Omlet tajski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet tajski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i drobno pokrój. Białą część trawy cytrynowej posiekaj. Czosnek rozdrobnij, zetrzyj skórkę z limonki, po czym zetrzyj imbir.

Omlet tajski - Krok 1

Krok 2

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie skrop sokiem z limonki i usmaż na złoty kolor. Dodaj rozdrobnione warzywa oraz trawę cytrynową i smaż przez 6 minut.

Omlet tajski - Krok 2

Krok 3

Dopraw całość czosnkiem, skórką limonki, imbirem oraz przyprawą Knorr. Podgrzewaj na małym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.

Omlet tajski - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr, sosem rybnym oraz sosem sojowym.

Omlet tajski - Krok 4

Krok 5

Jajka wymieszaj z wystudzonym wywarem, a następnie roztrzep widelcem z mąką.

Omlet tajski - Krok 5

Krok 6

Na rozgrzanym na patelni oleju usmaż kolejno 2 omlety. Razem z nadzieniem składaj je w koperty. Resztę nadzienia ułóż na wierzchu. Przed podaniem udekoruj posiekaną dymką.

Omlet tajski - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet tajski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej