Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i drobno pokrój. Białą część trawy cytrynowej posiekaj. Czosnek rozdrobnij, zetrzyj skórkę z limonki, po czym zetrzyj imbir.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie skrop sokiem z limonki i usmaż na złoty kolor. Dodaj rozdrobnione warzywa oraz trawę cytrynową i smaż przez 6 minut.
Krok 3
Dopraw całość czosnkiem, skórką limonki, imbirem oraz przyprawą Knorr. Podgrzewaj na małym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.
Krok 4
Wymieszaj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr, sosem rybnym oraz sosem sojowym.
Krok 5
Jajka wymieszaj z wystudzonym wywarem, a następnie roztrzep widelcem z mąką.
Krok 6
Na rozgrzanym na patelni oleju usmaż kolejno 2 omlety. Razem z nadzieniem składaj je w koperty. Resztę nadzienia ułóż na wierzchu. Przed podaniem udekoruj posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej