Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść i drobno pokrój. Białą część trawy cytrynowej posiekaj. Czosnek rozdrobnij, zetrzyj skórkę z limonki, po czym zetrzyj imbir.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Następnie skrop sokiem z limonki i usmaż na złoty kolor. Dodaj rozdrobnione warzywa oraz trawę cytrynową i smaż przez 6 minut.
Krok 3
Dopraw całość czosnkiem, skórką limonki, imbirem oraz przyprawą Knorr. Podgrzewaj na małym ogniu, pod przykryciem, przez 20 minut.
Krok 4
Wymieszaj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr, sosem rybnym oraz sosem sojowym.
Krok 5
Jajka wymieszaj z wystudzonym wywarem, a następnie roztrzep widelcem z mąką.
Krok 6
Na rozgrzanym na patelni oleju usmaż kolejno 2 omlety. Razem z nadzieniem składaj je w koperty. Resztę nadzienia ułóż na wierzchu. Przed podaniem udekoruj posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej