Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

100 gramów

1 łyżka

null

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Do roztrzepanych widelcem jajek dodaj ser i bułkę tartą, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej pół łyżki oleju i wlej 0,5 masy jajecznej, usmaż omlet.

Krok 4

W taki sam sposób przyrządź pozostałe. Na połówce każdego nałóż porcje pieczarek z papryką, przykryj wolna częścią placka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej