Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

100 gramów

1 łyżka

null

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Do roztrzepanych widelcem jajek dodaj ser i bułkę tartą, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej pół łyżki oleju i wlej 0,5 masy jajecznej, usmaż omlet.

Krok 4

W taki sam sposób przyrządź pozostałe. Na połówce każdego nałóż porcje pieczarek z papryką, przykryj wolna częścią placka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej