Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

100 gramów

1 łyżka

null

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Do roztrzepanych widelcem jajek dodaj ser i bułkę tartą, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej pół łyżki oleju i wlej 0,5 masy jajecznej, usmaż omlet.

Krok 4

W taki sam sposób przyrządź pozostałe. Na połówce każdego nałóż porcje pieczarek z papryką, przykryj wolna częścią placka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej