Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
null
100 gramów
1 łyżka
null
8 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Do roztrzepanych widelcem jajek dodaj ser i bułkę tartą, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Krok 3
Rozgrzej pół łyżki oleju i wlej 0,5 masy jajecznej, usmaż omlet.
Krok 4
W taki sam sposób przyrządź pozostałe. Na połówce każdego nałóż porcje pieczarek z papryką, przykryj wolna częścią placka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej