Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

100 gramów

1 łyżka

null

8 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 2

Do roztrzepanych widelcem jajek dodaj ser i bułkę tartą, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej pół łyżki oleju i wlej 0,5 masy jajecznej, usmaż omlet.

Krok 4

W taki sam sposób przyrządź pozostałe. Na połówce każdego nałóż porcje pieczarek z papryką, przykryj wolna częścią placka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Solanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej