Omlet serowy z potrawą paprykowo-pieczarkową
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
null
100 gramów
1 łyżka
null
8 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, podsmaż na maśle. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 2
Do roztrzepanych widelcem jajek dodaj ser i bułkę tartą, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Krok 3
Rozgrzej pół łyżki oleju i wlej 0,5 masy jajecznej, usmaż omlet.
Krok 4
W taki sam sposób przyrządź pozostałe. Na połówce każdego nałóż porcje pieczarek z papryką, przykryj wolna częścią placka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej