Omlet ze szparagami i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet ze szparagami i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, a szparagi oczyść, zwiąż w pęczki i gotuj przez 20-30 minut w posolonej wodzie.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz ze śmietaną, pieprzem i solą.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła* i wlej 0,25 masy jajecznej.

Krok 4

Usmaż omlet tak, aby z jednej strony pozostał niedopieczony. Z pozostałej masy usmaż kolejne 3 omlety. Przełóż je do ciepłego piekarnika.

Krok 5

Rozgrzej resztę masła i podsmaż na nim krewetki.

Krok 6

Szparagi odsącz z wody i ułóż na omletach. Placki złóż na połowę i posyp krewetkami. Możesz podawać z zieloną sałatą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej