Omlet ze szparagami i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet ze szparagami i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, a szparagi oczyść, zwiąż w pęczki i gotuj przez 20-30 minut w posolonej wodzie.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz ze śmietaną, pieprzem i solą.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła* i wlej 0,25 masy jajecznej.

Krok 4

Usmaż omlet tak, aby z jednej strony pozostał niedopieczony. Z pozostałej masy usmaż kolejne 3 omlety. Przełóż je do ciepłego piekarnika.

Krok 5

Rozgrzej resztę masła i podsmaż na nim krewetki.

Krok 6

Szparagi odsącz z wody i ułóż na omletach. Placki złóż na połowę i posyp krewetkami. Możesz podawać z zieloną sałatą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej