Omlet ze szparagami i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet ze szparagami i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, a szparagi oczyść, zwiąż w pęczki i gotuj przez 20-30 minut w posolonej wodzie.

Krok 2

Jajka roztrzep wraz ze śmietaną, pieprzem i solą.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła* i wlej 0,25 masy jajecznej.

Krok 4

Usmaż omlet tak, aby z jednej strony pozostał niedopieczony. Z pozostałej masy usmaż kolejne 3 omlety. Przełóż je do ciepłego piekarnika.

Krok 5

Rozgrzej resztę masła i podsmaż na nim krewetki.

Krok 6

Szparagi odsącz z wody i ułóż na omletach. Placki złóż na połowę i posyp krewetkami. Możesz podawać z zieloną sałatą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej