
Składniki
1 pęczek
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2
Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.

Krok 3
Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.

Krok 5
Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szparagi w boczku
Szparagi to warzywa miłości. Od wieków znane są jako afrodyzjak, jaki serwują zakochane osoby w czasie romantycznych wieczorów, aby dopomóc szczęściu. Sezon na to warzywo przypada na wiosnę, kiedy na targach i w sklepach można dostać białe i zielone odmiany szparagów. Zielonych szparagów nie trzeba obierać, gotują się również krócej. Nie wymagają specjalnego przygotowania, wystarczy jedynie odłamać ich twarde końce – lekko zgniecione same pękną w odpowiednim miejscu. Zielone szparagi są niezawodnym dodatkiem do sałatek czy risotto, można także przygotowywać z nich kremowe zupy, lub podawać w formie przystawki z różnymi dodatkami, np. mięsem, jajkiem lub parmezanem. Dobrym pomysłem jest serwowanie ich zawiniętych w boczku z dodatkiem aromatycznego rozmarynu. Taka przystawka będzie wyglądać bardzo efektownie i wyśmienicie smakować. Najlepiej jeść to danie prosto z patelni, kiedy szparagi są jeszcze ciepłe.