PRZEPISY.PL

Wiosenny przysmak - szparagi podajemy z boczkiem i rozmarynem. Wykwintna i pięknie wyglądająca przekąska w pół godziny.

Szparagi w boczku - autor: przepisy.pl

Szparagi w boczku

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
130
osób dodało do Mniamlisty
130
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa3 łyżki
Szparagi w boczku – krok 1

Krok 1

Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.
Szparagi w boczku – krok 2

Krok 2

Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.
Szparagi w boczku – krok 3

Krok 3

Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.
Szparagi w boczku – krok 4

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.
Szparagi w boczku – krok 5

Krok 5

Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

437
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
101
osób dodało do Mniamlisty
90''
2
Trudne
706
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
628
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe