Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

132 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 1

Krok 2

Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 2

Krok 3

Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 3

Krok 4

Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 4

Krok 5

Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej