Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 1

Krok 2

Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 2

Krok 3

Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 3

Krok 4

Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 4

Krok 5

Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaczany omlet z czerwoną cebuląZiemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.