Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 1

Krok 2

Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 2

Krok 3

Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 3

Krok 4

Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 4

Krok 5

Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaczany omlet z czerwoną cebuląZiemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.