Rolada ze schabu z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada ze schabu z wątróbką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 kilograma

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozcinamy wzdłuż, tworząc prostokąt. Lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą.

Krok 2

Wątróbkę płuczemy, osuszamy i kroimy. Obsmażamy na maśle. Dodajemy bułkę tartą, posiekane igły rozmarynu i czosnek, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Krok 3

Gdy farsz wystygnie, rozkładamy go równomiernie na naszym schabie. Zwijamy go i obwiązujemy nitką. Smarujemy połową oleju i wkładamy na natłuszczonej drugą połową oleju foremki żaroodpornej.

Krok 4

Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podlewamy winem i w razie potrzeby wodą. Pieczemy godzinę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej