Składniki
1 kilogram
0.25 kilograma
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozcinamy wzdłuż, tworząc prostokąt. Lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą.
Krok 2
Wątróbkę płuczemy, osuszamy i kroimy. Obsmażamy na maśle. Dodajemy bułkę tartą, posiekane igły rozmarynu i czosnek, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Krok 3
Gdy farsz wystygnie, rozkładamy go równomiernie na naszym schabie. Zwijamy go i obwiązujemy nitką. Smarujemy połową oleju i wkładamy na natłuszczonej drugą połową oleju foremki żaroodpornej.
Krok 4
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podlewamy winem i w razie potrzeby wodą. Pieczemy godzinę
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej