Rolada ze schabu z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada ze schabu z wątróbką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 kilograma

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozcinamy wzdłuż, tworząc prostokąt. Lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą.

Krok 2

Wątróbkę płuczemy, osuszamy i kroimy. Obsmażamy na maśle. Dodajemy bułkę tartą, posiekane igły rozmarynu i czosnek, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Krok 3

Gdy farsz wystygnie, rozkładamy go równomiernie na naszym schabie. Zwijamy go i obwiązujemy nitką. Smarujemy połową oleju i wkładamy na natłuszczonej drugą połową oleju foremki żaroodpornej.

Krok 4

Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podlewamy winem i w razie potrzeby wodą. Pieczemy godzinę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej