Rolada ze schabu z wątróbką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 kilograma

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozcinamy wzdłuż, tworząc prostokąt. Lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą.

Krok 2

Wątróbkę płuczemy, osuszamy i kroimy. Obsmażamy na maśle. Dodajemy bułkę tartą, posiekane igły rozmarynu i czosnek, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbijamy jajko, mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Krok 3

Gdy farsz wystygnie, rozkładamy go równomiernie na naszym schabie. Zwijamy go i obwiązujemy nitką. Smarujemy połową oleju i wkładamy na natłuszczonej drugą połową oleju foremki żaroodpornej.

Krok 4

Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podlewamy winem i w razie potrzeby wodą. Pieczemy godzinę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada ze schabu z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej