
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.
Krok 2
Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.
Krok 3
Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 4
Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.
Krok 5
Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej