Brokuły w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Brokuły w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.

Krok 2

Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.

Krok 3

Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.

Krok 5

Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej