Brokuły w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.

Krok 2

Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.

Krok 3

Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.

Krok 5

Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej