Brokuły w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.

Krok 2

Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.

Krok 3

Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.

Krok 5

Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej