Brokuły w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

107

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.

Krok 2

Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.

Krok 3

Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.

Krok 5

Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej