
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.
Krok 2
Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.
Krok 3
Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 4
Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.
Krok 5
Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej