Brokuły w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki. Zalej wrzątkiem na 30 sekund, a następnie dokładnie odsącz.

Krok 2

Czosnek oraz szalotki posiekaj i usmaż na złoto w woku z olejem.

Krok 3

Dodaj brokuły i smaż przez kolejne 5 minut.

Krok 4

Dodaj wino ryżowe i sos ostrygowy, smaż mieszając przez 2 minut.

Krok 5

Dodaj pieprz i skrop odrobiną oleju chili. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej