Dip pomidorowo-bazyliowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

64

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek, przekrój, usuń gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Czosnek i bazylię posiekaj. Dodaj wraz z oliwą do pomidorów.

Krok 3

Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej