Dip z pomidorów i bazylii - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip pomidorowo-bazyliowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek, przekrój, usuń gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Czosnek i bazylię posiekaj. Dodaj wraz z oliwą do pomidorów.

Krok 3

Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej