
Składniki
200 gramów
1 szczypta
2 łyżki
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek, przekrój, usuń gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki.
Krok 2
Czosnek i bazylię posiekaj. Dodaj wraz z oliwą do pomidorów.
Krok 3
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej