Dip z pomidorów i bazylii - Zobacz na przepisy.pl

Dip pomidorowo-bazyliowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek, przekrój, usuń gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki.

Krok 2

Czosnek i bazylię posiekaj. Dodaj wraz z oliwą do pomidorów.

Krok 3

Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip pomidorowo-bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej