PRZEPISY.PL
Pappardelle ze szpinakiem - autor: Kuba

Pappardelle ze szpinakiem

  • 15
  • 2
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • makaron parpadelle200 g
  • szpinak w liściach100 g
  • Ząbek czonsku1 szt
  • oliwa3 łyżki
  • pomidory2 szt
  • Krok 1

    Jeśli używamy mrożonego szpinaku, rozmrażamy go nieco wcześniej.
  • Krok 2

    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek.
  • Krok 3

    Do czosnku dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy krótko.
  • Krok 4

    Dodajemy szpinak obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawiamy do smaku. I znów przesmażamy kilka minut.
  • Krok 5

    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta z dodatkiem kostki do makaronu. Wykładamy na talerze wraz ze szpinakiem.
  • Krok 6

    Posypujemy wierzch startym parmezanem. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

587
osób dodało do Mniamlisty
60''
3
Łatwe
271
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
232
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie