
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
75 gramów
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli używamy mrożonego szpinaku, rozmrażamy go nieco wcześniej.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek.
Krok 3
Do czosnku dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy krótko.
Krok 4
Dodajemy szpinak obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawiamy do smaku. I znów przesmażamy kilka minut.
Krok 5
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Wykładamy na talerze wraz ze szpinakiem.
Krok 6
Posypujemy wierzch startym parmezanem. Smacznego!

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej