Pappardelle ze szpinakiem i wędzonym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle ze szpinakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

75 gramów

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli używamy mrożonego szpinaku, rozmrażamy go nieco wcześniej.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek.

Krok 3

Do czosnku dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy krótko.

Krok 4

Dodajemy szpinak obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawiamy do smaku. I znów przesmażamy kilka minut.

Krok 5

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Wykładamy na talerze wraz ze szpinakiem.

Krok 6

Posypujemy wierzch startym parmezanem. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej