Pappardelle ze szpinakiem i wędzonym boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle ze szpinakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

75 gramów

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli używamy mrożonego szpinaku, rozmrażamy go nieco wcześniej.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek.

Krok 3

Do czosnku dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy krótko.

Krok 4

Dodajemy szpinak obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawiamy do smaku. I znów przesmażamy kilka minut.

Krok 5

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Wykładamy na talerze wraz ze szpinakiem.

Krok 6

Posypujemy wierzch startym parmezanem. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej