Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
75 gramów
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli używamy mrożonego szpinaku, rozmrażamy go nieco wcześniej.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek.
Krok 3
Do czosnku dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy krótko.
Krok 4
Dodajemy szpinak obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawiamy do smaku. I znów przesmażamy kilka minut.
Krok 5
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Wykładamy na talerze wraz ze szpinakiem.
Krok 6
Posypujemy wierzch startym parmezanem. Smacznego!
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej