
Składniki
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
75 gramów
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli używamy mrożonego szpinaku, rozmrażamy go nieco wcześniej.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej pokrojony w plasterki czosnek.
Krok 3
Do czosnku dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy krótko.
Krok 4
Dodajemy szpinak obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz doprawiamy do smaku. I znów przesmażamy kilka minut.
Krok 5
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta z dodatkiem kostki Rosołu z kury Knorr. Wykładamy na talerze wraz ze szpinakiem.
Krok 6
Posypujemy wierzch startym parmezanem. Smacznego!

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej