Pieczone warzywa na halloween przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone warzywa na halloween

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 sztuk

nadzienie do papryki:

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki pokrój na drobne kawałki. Podsmaż na patelni czosnek i cebulę, dodaj pieczarki. Po kilku minutach dodaj kaszę gryczaną, przypraw do smaku.

Krok 2

Ziemniaki umyj bardzo dokładnie. Wytnij nożykiem otwory na oczy, nos i buzię.

Krok 3

Papryki natnij od góry dookoła łodygi i wyczyść gniazda nasienne. Zachowaj przykrywki z łodygą. Małym nożykiem wytnij w paprykach trójkątne otwory na oczy i nos oraz natnij zygzak jako usta.  

Krok 4

Do każdej papryki na dno nałóż trochę tartego sera, nałóż farsz z kaszy i przykryj odciętym daszkiem.  

Krok 5

Wysmaruj formę odrobiną oleju, przełóż warzywa. Piecz około 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone warzywa na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone warzywa na halloweenPieczone warzywa na halloween

Halloween zbliża się wielkimi krokami, a Wy jeszcze nie macie przygotowanego menu? Dzięki przepisowi na pieczone warzywa uzupełnicie swój upiorny jadłospis o znakomitą pozycję. Sekret smaku tej potrawy kryje wnętrze papryki i ziemniaków. Straszliwy wygląd może nie zwiastuje głębi aromatu, którą odkryjecie po dostaniu się do środka pieczonych warzyw. Gwarantujemy, że smaczne nadzienie pieczonych warzyw zachwyci każdego! Co się w nim znajduje? Farsz przygotujecie z kaszy gryczanej, pieczarek, sera, cebuli, czosnku oraz przypraw. Uwierzcie nam, że to kompozycja idealna, która doskonale smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i papryk.

Dla kogo?

Zaserwujcie pieczone warzywa swoim gościom, a z pewnością każdy zapyta Was o przepis. Jesteśmy pewni, że nikomu nie umknie prezencja dania. Smaczne i straszne w jednym!

Na jaką okazję?

Pieczone warzywa z naszego przepisu to “must have” na halloweenowym przyjęciu. Jeżeli jednak chcecie przygotować tę potrawę na inną okazję, to zrezygnujcie z procesu ozdabiania i podajcie warzywa na obiad lub kolację. W mniej upiornej wersji smakują równie dobrze!

Czy wiesz, że?

Możecie wybrać inne ulubione warzywa i dołączyć je do grona pieczonych ziemniaków i papryk. My polecamy Wam również pieczarki i cukinię. Takie pieczone warzywa smakują wybornie! Pycha!

Dla urozmaicenia:

Halloweenowe przekąski powinny charakteryzować się wyrazistym smakiem. Jak możecie uzyskać ostry efekt? Jeżeli niestraszne Wam są pikantne przyprawy, to dorzućcie do farszu pieczonych warzyw odrobinę czerwonej papryki oraz chili. Życzymy smacznego!