Pieczone warzywa na halloween
NOWY PRZEPIS
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
8 sztuk
nadzienie do papryki:
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki pokrój na drobne kawałki. Podsmaż na patelni czosnek i cebulę, dodaj pieczarki. Po kilku minutach dodaj kaszę gryczaną, przypraw do smaku.
Krok 2
Ziemniaki umyj bardzo dokładnie. Wytnij nożykiem otwory na oczy, nos i buzię.
Krok 3
Papryki natnij od góry dookoła łodygi i wyczyść gniazda nasienne. Zachowaj przykrywki z łodygą. Małym nożykiem wytnij w paprykach trójkątne otwory na oczy i nos oraz natnij zygzak jako usta.
Krok 4
Do każdej papryki na dno nałóż trochę tartego sera, nałóż farsz z kaszy i przykryj odciętym daszkiem.
Krok 5
Wysmaruj formę odrobiną oleju, przełóż warzywa. Piecz około 40 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone warzywa na halloween
Halloween zbliża się wielkimi krokami, a Wy jeszcze nie macie przygotowanego menu? Dzięki przepisowi na pieczone warzywa uzupełnicie swój upiorny jadłospis o znakomitą pozycję. Sekret smaku tej potrawy kryje wnętrze papryki i ziemniaków. Straszliwy wygląd może nie zwiastuje głębi aromatu, którą odkryjecie po dostaniu się do środka pieczonych warzyw. Gwarantujemy, że smaczne nadzienie pieczonych warzyw zachwyci każdego! Co się w nim znajduje? Farsz przygotujecie z kaszy gryczanej, pieczarek, sera, cebuli, czosnku oraz przypraw. Uwierzcie nam, że to kompozycja idealna, która doskonale smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i papryk.
Dla kogo?
Zaserwujcie pieczone warzywa swoim gościom, a z pewnością każdy zapyta Was o przepis. Jesteśmy pewni, że nikomu nie umknie prezencja dania. Smaczne i straszne w jednym!
Na jaką okazję?
Pieczone warzywa z naszego przepisu to “must have” na halloweenowym przyjęciu. Jeżeli jednak chcecie przygotować tę potrawę na inną okazję, to zrezygnujcie z procesu ozdabiania i podajcie warzywa na obiad lub kolację. W mniej upiornej wersji smakują równie dobrze!
Czy wiesz, że?
Możecie wybrać inne ulubione warzywa i dołączyć je do grona pieczonych ziemniaków i papryk. My polecamy Wam również pieczarki i cukinię. Takie pieczone warzywa smakują wybornie! Pycha!
Dla urozmaicenia:
Halloweenowe przekąski powinny charakteryzować się wyrazistym smakiem. Jak możecie uzyskać ostry efekt? Jeżeli niestraszne Wam są pikantne przyprawy, to dorzućcie do farszu pieczonych warzyw odrobinę czerwonej papryki oraz chili. Życzymy smacznego!