Ryba po marynarsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

99

729 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1075 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1409 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 sztuki

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebule w plastry. Podsmaż krótko na oleju i przypraw pieprzem. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 2

Ułóż filety rybne na cebuli, lekko oprósz je pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Krok 3

Przygotuj kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietanką. Możesz dodać także łyżkę tartego chrzanu.

Krok 4

Polej całość gotowym sosem, następnie wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • Alicja Osada

    Alicja Osada

    Bardzo pyszne, zrobię na pewno jeszcze nieraz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Osada

    Alicja Osada

    śmietanę 18stkę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Siwiec

    Agnieszka Siwiec

    jaka smietanka ile procent??

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba po marynarskuRyba po marynarsku

Zapiekanka rybna to posiłek, który można podawać na różne okazje – sprawdzi się jako główne danie obiadowe, a także jako kolacja w rodzinnym gronie. Do przygotowania ryby po marynarsku potrzebne są filety z dorsza – użyj świeżych lub mrożonych. Pamiętaj jedynie o tym, że filety mrożone zawierają w sobie dużo wody, która po odsączeniu znacznie zmniejszy ich wagę. Wszystkie elementy zapiekanki układaj warstwami w naczyniu żaroodpornym. Pierwszą warstwę stanowi podsmażona cebula, na której bezpośrednio układaj filety. Odpowiedniego smaku delikatnej rybie dodadzą pieprz oraz gałka muszkatołowa. Składniki na sos zmieszaj ze śmietanką i – jeśli chcesz uzyskać bardziej wyrazisty smak – dodaj starty chrzan. Możesz też posypać rybę po marynarsku startym serem. Polej całość sosem i piecz w temperaturze 200° C. Danie podawaj na gorąco – solo lub razem z sałatką na bazie pomidorków koktajlowych. Koniecznie wypróbuj rybę po marynarsku przy najbliższej okazji i podziel się z nami opinią w komentarzu.