Składniki
600 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebule w plastry. Podsmaż krótko na oleju i przypraw pieprzem. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 2
Ułóż filety rybne na cebuli, lekko oprósz je pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Krok 3
Przygotuj kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną. Możesz dodać także łyżkę tartego chrzanu.
Krok 4
Polej całość gotowym sosem, następnie wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba po marynarsku
Zapiekanka rybna to posiłek, który można podawać na różne okazje – sprawdzi się jako główne danie obiadowe, a także jako kolacja w rodzinnym gronie. Do przygotowania ryby po marynarsku potrzebne są filety z dorsza – użyj świeżych lub mrożonych. Pamiętaj jedynie o tym, że filety mrożone zawierają w sobie dużo wody, która po odsączeniu znacznie zmniejszy ich wagę. Wszystkie elementy zapiekanki układaj warstwami w naczyniu żaroodpornym. Pierwszą warstwę stanowi podsmażona cebula, na której bezpośrednio układaj filety. Odpowiedniego smaku delikatnej rybie dodadzą pieprz oraz gałka muszkatołowa. Składniki na sos zmieszaj ze śmietanką i – jeśli chcesz uzyskać bardziej wyrazisty smak – dodaj starty chrzan. Możesz też posypać rybę po marynarsku startym serem. Polej całość sosem i piecz w temperaturze 200° C. Danie podawaj na gorąco – solo lub razem z sałatką na bazie pomidorków koktajlowych. Koniecznie wypróbuj rybę po marynarsku przy najbliższej okazji i podziel się z nami opinią w komentarzu.