Ryba po leningradzku - z kaszą gryczaną: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba leningradzka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

98

heart
378 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

878 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

5 łyżek

2 sztuki

1.5 szklanki

70 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.

Ryba leningradzka - Krok 1

Krok 2

Cebule poszatkuj i usmaż na tym samym tłuszczu.

Ryba leningradzka - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj. Ułóż na niej rybę, cebulę, posyp startym serem. Polej roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem i zapiekaj razem w piekarniku przez 10 minut. Danie przybierz posiekaną zieleniną.

Ryba leningradzka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba leningradzkaRyba leningradzka

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.