Ryba leningradzka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

74

337 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

683 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1053 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

5 łyżek

2 sztuki

1.5 szklanki

70 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.

Ryba leningradzka - Krok 1

Krok 2

Cebule poszatkuj i usmaż na tym samym tłuszczu.

Ryba leningradzka - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj. Ułóż na niej rybę, cebulę, posyp startym serem. Polej roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem i zapiekaj razem w piekarniku przez 10 minut. Danie przybierz posiekaną zieleniną.

Ryba leningradzka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej