Ryba leningradzka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

73

329 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

683 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1053 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

2 sztuki

1.5 szklanki

70 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.

Ryba leningradzka - Krok 1

Krok 2

Cebule poszatkuj i usmaż na tym samym tłuszczu.

Ryba leningradzka - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj. Ułóż na niej rybę, cebulę, posyp startym serem. Polej roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem i zapiekaj razem w piekarniku przez 10 minut. Danie przybierz posiekaną zieleniną.

Ryba leningradzka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej