Ryba po leningradzku - z kaszą gryczaną: przepis | Przepisy.pl pixel

Ryba leningradzka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

98

heart
378 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

878 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

5 łyżek

2 sztuki

1.5 szklanki

70 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.

Ryba leningradzka - Krok 1

Krok 2

Cebule poszatkuj i usmaż na tym samym tłuszczu.

Ryba leningradzka - Krok 2

Krok 3

Kaszę ugotuj. Ułóż na niej rybę, cebulę, posyp startym serem. Polej roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem i zapiekaj razem w piekarniku przez 10 minut. Danie przybierz posiekaną zieleniną.

Ryba leningradzka - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba leningradzka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba leningradzkaRyba leningradzka

Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.