
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
0.5 szklanki
5 łyżek
2 sztuki
1.5 szklanki
70 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.

Krok 2
Cebule poszatkuj i usmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3
Kaszę ugotuj. Ułóż na niej rybę, cebulę, posyp startym serem. Polej roztopionym masłem wymieszanym z mlekiem i zapiekaj razem w piekarniku przez 10 minut. Danie przybierz posiekaną zieleniną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba leningradzka
Rybę podziel na kawałki, posyp przyprawą Knorr. Obtocz w mące i usmaż na oliwie.