Śledzie z cytryną

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz na godzinę. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Śledzie pokrój w dzwonka i wraz z cebulą ułóż w słoiku.

Krok 3

Zalej oliwą oraz sokiem z cytryny.

Krok 4

Zakręć szczelnie słoik i dokładnie wymieszaj. Odstaw na dwa dni.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej