
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz na godzinę. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Śledzie pokrój w dzwonka i wraz z cebulą ułóż w słoiku.
Krok 3
Zalej oliwą oraz sokiem z cytryny.
Krok 4
Zakręć szczelnie słoik i dokładnie wymieszaj. Odstaw na dwa dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej