
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz na godzinę. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Śledzie pokrój w dzwonka i wraz z cebulą ułóż w słoiku.
Krok 3
Zalej oliwą oraz sokiem z cytryny.
Krok 4
Zakręć szczelnie słoik i dokładnie wymieszaj. Odstaw na dwa dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
21 osób ogląda przepis: 

Mini naleśniki na imprezę
15 min.
łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej