Śledzie z cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z cytryną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz na godzinę. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Śledzie pokrój w dzwonka i wraz z cebulą ułóż w słoiku.

Krok 3

Zalej oliwą oraz sokiem z cytryny.

Krok 4

Zakręć szczelnie słoik i dokładnie wymieszaj. Odstaw na dwa dni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej