Soczyste kotlety

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do ryby, zalać szklanką wody, posolić i gotować 20 minut.

Krok 2

Cebulę drobno posiekać. Usmażyć na 2 łyżkach oliwy. Warzywa i rybę odcedzić, po czym zemleć razem z ziemniakami i cebulą. Wymieszać z kaszą manną i przełożyć na patelnię. Mieszając smażyć około 5 minut. Gdy masa wystygnie, dodać jajka, doprawić wszystko do smaku przyprawą Delikat i gałką muszkatołową, solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Natłuszczonymi dłońmi formować kształtne owalne kotleciki. Panierować je w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z frytkami i pikantną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej