Soczyste kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste kotlety

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

35 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do ryby, zalać szklanką wody, posolić i gotować 20 minut.

Krok 2

Cebulę drobno posiekać. Usmażyć na 2 łyżkach oliwy. Warzywa i rybę odcedzić, po czym zemleć razem z ziemniakami i cebulą. Wymieszać z kaszą manną i przełożyć na patelnię. Mieszając smażyć około 5 minut. Gdy masa wystygnie, dodać jajka, doprawić wszystko do smaku przyprawą Delikat i gałką muszkatołową, solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Natłuszczonymi dłońmi formować kształtne owalne kotleciki. Panierować je w bułce tartej wymieszanej z ziarnami sezamu i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z frytkami i pikantną surówką.

natalina4

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej