PRZEPISY.PL

Flądra smażona

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej2 łyżki
  • seler1 szt
  • jajko1 szt
  • cytryna1 szt
  • mleko6 łyżek
  • mąka2 łyżki
  • papryka słodka1 łyżeczka
  • flądra2 szt
    • Krok 1

      Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.
    • Krok 2

      Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
    • Krok 3

      Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.
    • Krok 4

      W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    202
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    100
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    568
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    130
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe