
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.
Krok 2
Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.
Krok 4
W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej