
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.
Krok 2
Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.
Krok 4
W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej