Flądra smażona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra smażona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.

Krok 2

Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 3

Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.

Krok 4

W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra smażona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
3 bit na herbatnikach
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej