
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flądry umyj, wypatrosz i pokrój w filety.
Krok 2
Selera pokrój w plastry, obłóż nimi rybę, skrop sokiem z cytryny i odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Jajko roztrzep z mąką, mlekiem i papryką.
Krok 4
W tak przygotowanym cieście maczaj filety, a następnie smaż je na patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej