Sałatka a'la kartoffensalat 2 przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka a'la kartoffensalat 2

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach .Ostudzić . Obrać i pokroić w grube plastry. Bulion zagotować z musztardą . Pokrojone ziemniaki ułożyć w pojemniku i zalać wrzącym bulionem - zostawić do ostygnięcia .Zlać bulion tak by nie uszkodzić plastrów ziemniaków . Dodać pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę . Posypać szczypiorem , natką .Doprawić pieprzem i Delikatem .

Krok 2

Podawać do pieczonych lub grilowanych mięs lub z plastrami mięs na zimno . Jest to druga wersja tej prostej sałatki kartoflanej . Ważne jest by składnikiem podstawowym były ugotowane w mundurkach ziemniaki i by potem były zalane bulionem . Dodatki powinny być bardzo ograniczone . Ta propozycja różni się użyciem musztardy francuskiej zamiast czarnuszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej