Sałatka a'la kartoffensalat 2 przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka a'la kartoffensalat 2

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

6 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach .Ostudzić . Obrać i pokroić w grube plastry. Bulion zagotować z musztardą . Pokrojone ziemniaki ułożyć w pojemniku i zalać wrzącym bulionem - zostawić do ostygnięcia .Zlać bulion tak by nie uszkodzić plastrów ziemniaków . Dodać pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę . Posypać szczypiorem , natką .Doprawić pieprzem i Delikatem .

Krok 2

Podawać do pieczonych lub grilowanych mięs lub z plastrami mięs na zimno . Jest to druga wersja tej prostej sałatki kartoflanej . Ważne jest by składnikiem podstawowym były ugotowane w mundurkach ziemniaki i by potem były zalane bulionem . Dodatki powinny być bardzo ograniczone . Ta propozycja różni się użyciem musztardy francuskiej zamiast czarnuszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej