
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach .Ostudzić . Obrać i pokroić w grube plastry. Bulion zagotować z musztardą . Pokrojone ziemniaki ułożyć w pojemniku i zalać wrzącym bulionem - zostawić do ostygnięcia .Zlać bulion tak by nie uszkodzić plastrów ziemniaków . Dodać pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę . Posypać szczypiorem , natką .Doprawić pieprzem i Delikatem .
Krok 2
Podawać do pieczonych lub grilowanych mięs lub z plastrami mięs na zimno . Jest to druga wersja tej prostej sałatki kartoflanej . Ważne jest by składnikiem podstawowym były ugotowane w mundurkach ziemniaki i by potem były zalane bulionem . Dodatki powinny być bardzo ograniczone . Ta propozycja różni się użyciem musztardy francuskiej zamiast czarnuszki .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej