Sałatka a'la kartoffensalat 2 przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka a'la kartoffensalat 2

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach .Ostudzić . Obrać i pokroić w grube plastry. Bulion zagotować z musztardą . Pokrojone ziemniaki ułożyć w pojemniku i zalać wrzącym bulionem - zostawić do ostygnięcia .Zlać bulion tak by nie uszkodzić plastrów ziemniaków . Dodać pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę . Posypać szczypiorem , natką .Doprawić pieprzem i Delikatem .

Krok 2

Podawać do pieczonych lub grilowanych mięs lub z plastrami mięs na zimno . Jest to druga wersja tej prostej sałatki kartoflanej . Ważne jest by składnikiem podstawowym były ugotowane w mundurkach ziemniaki i by potem były zalane bulionem . Dodatki powinny być bardzo ograniczone . Ta propozycja różni się użyciem musztardy francuskiej zamiast czarnuszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej