Sałatka a'la kartoffensalat 2 przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka a'la kartoffensalat 2

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach .Ostudzić . Obrać i pokroić w grube plastry. Bulion zagotować z musztardą . Pokrojone ziemniaki ułożyć w pojemniku i zalać wrzącym bulionem - zostawić do ostygnięcia .Zlać bulion tak by nie uszkodzić plastrów ziemniaków . Dodać pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę . Posypać szczypiorem , natką .Doprawić pieprzem i Delikatem .

Krok 2

Podawać do pieczonych lub grilowanych mięs lub z plastrami mięs na zimno . Jest to druga wersja tej prostej sałatki kartoflanej . Ważne jest by składnikiem podstawowym były ugotowane w mundurkach ziemniaki i by potem były zalane bulionem . Dodatki powinny być bardzo ograniczone . Ta propozycja różni się użyciem musztardy francuskiej zamiast czarnuszki .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka a'la kartoffensalat 2 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej