Dorada w soli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorada w soli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 kilogramy

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, natrzyj od środka sokiem z cytryny.

Krok 2

Czosnek przekrój na połówki i razem z gałązką tymianku włóż do wnętrza ryby.

Krok 3

Formę żaroodporną wysyp warstwą soli na grubość palca.

Krok 4

Ułóż rybę i przykryj kolejną warstwą soli. Lekko dociśnij.

Krok 5

Spryskaj wodą, nakryj folią aluminiową i piecz około 45 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej