
Składniki
3 sztuki
3 kilogramy
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, natrzyj od środka sokiem z cytryny.
Krok 2
Czosnek przekrój na połówki i razem z gałązką tymianku włóż do wnętrza ryby.
Krok 3
Formę żaroodporną wysyp warstwą soli na grubość palca.
Krok 4
Ułóż rybę i przykryj kolejną warstwą soli. Lekko dociśnij.
Krok 5
Spryskaj wodą, nakryj folią aluminiową i piecz około 45 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej