Dorada w soli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorada w soli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 kilogramy

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, natrzyj od środka sokiem z cytryny.

Krok 2

Czosnek przekrój na połówki i razem z gałązką tymianku włóż do wnętrza ryby.

Krok 3

Formę żaroodporną wysyp warstwą soli na grubość palca.

Krok 4

Ułóż rybę i przykryj kolejną warstwą soli. Lekko dociśnij.

Krok 5

Spryskaj wodą, nakryj folią aluminiową i piecz około 45 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorada w soli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej