
Składniki
3 sztuki
3 kilogramy
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, natrzyj od środka sokiem z cytryny.
Krok 2
Czosnek przekrój na połówki i razem z gałązką tymianku włóż do wnętrza ryby.
Krok 3
Formę żaroodporną wysyp warstwą soli na grubość palca.
Krok 4
Ułóż rybę i przykryj kolejną warstwą soli. Lekko dociśnij.
Krok 5
Spryskaj wodą, nakryj folią aluminiową i piecz około 45 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























