Sałatka jogurtowo-krabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jogurtowo-krabowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

862 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe pokrój w paski.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 1

Krok 2

Ogórka umyj, przetnij wzdłuż na cztery części i usuń pestki. Pozostałą część wraz ze skórką pokrój podobnie do paluszków krabowych.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, kukurydzę odcedź, a szczypiorek posiekaj.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem i startym serem.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. By wzmocnić smak sałatki, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny oraz tabasco.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza-sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jogurtowo-krabowa Sałatka jogurtowo-krabowa

Owoce morza, warzywa i jogurt w jednym daniu? Jak najbardziej! Przygotuj niezwykłą sałatkę jogurtowo-krabową i przekonaj się, że to połączenie smaków zasługuje na najwyższe uznanie. Surimi, czyli paluszki krabowe będące głównym składnikiem sałatki, kupisz w niemal każdym sklepie spożywczym czy supermarkecie. Możesz wybrać surimi mrożone, w zalewie lub pakowane próżniowo. Najlepiej zdecydować się na paluszki w formie przeznaczonej do bezpośredniego spożycia, a więc zapakowane lub z zalewy. Nie trzeba ich podgrzewać, ani przyprawiać. Wystarczy, że pokroisz je w cienkie paski i dodasz do dania, a pełen przypraw sos sałatkowy zrobi swoje. Do przygotowania pysznej, jogurtowo-krabowej sałatki wykorzystaj jeszcze świeżego ogórka, kukurydzę z puszki i czerwoną cebulę. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać także posiekany szczypiorek i parę kropel sosu tabasco. Pyszności!