Sałatka jogurtowo-krabowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

78 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

378 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe pokrój w paski.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 1

Krok 2

Ogórka umyj, przetnij wzdłuż na cztery części i usuń pestki. Pozostałą część wraz ze skórką pokrój podobnie do paluszków krabowych.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, kukurydzę odcedź, a szczypiorek posiekaj.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem i startym serem.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. By wzmocnić smak sałatki, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny oraz tabasco.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jogurtowo-krabowa Sałatka jogurtowo-krabowa

Owoce morza, warzywa i jogurt w jednym daniu? Jak najbardziej! Przygotuj niezwykłą sałatkę jogurtowo-krabową i przekonaj się, że to połączenie smaków zasługuje na najwyższe uznanie. Surimi, czyli paluszki krabowe będące głównym składnikiem sałatki, kupisz w niemal każdym sklepie spożywczym czy supermarkecie. Możesz wybrać surimi mrożone, w zalewie lub pakowane próżniowo. Najlepiej zdecydować się na paluszki w formie przeznaczonej do bezpośredniego spożycia, a więc zapakowane lub z zalewy. Nie trzeba ich podgrzewać, ani przyprawiać. Wystarczy, że pokroisz je w cienkie paski i dodasz do dania, a pełen przypraw sos sałatkowy zrobi swoje. Do przygotowania pysznej, jogurtowo-krabowej sałatki wykorzystaj jeszcze świeżego ogórka, kukurydzę z puszki i czerwoną cebulę. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać także posiekany szczypiorek i parę kropel sosu tabasco. Pyszności!