Sałatka jogurtowo-krabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jogurtowo-krabowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

861 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe pokrój w paski.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 1

Krok 2

Ogórka umyj, przetnij wzdłuż na cztery części i usuń pestki. Pozostałą część wraz ze skórką pokrój podobnie do paluszków krabowych.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, kukurydzę odcedź, a szczypiorek posiekaj.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem i startym serem.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. By wzmocnić smak sałatki, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny oraz tabasco.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jogurtowo-krabowa Sałatka jogurtowo-krabowa

Owoce morza, warzywa i jogurt w jednym daniu? Jak najbardziej! Przygotuj niezwykłą sałatkę jogurtowo-krabową i przekonaj się, że to połączenie smaków zasługuje na najwyższe uznanie. Surimi, czyli paluszki krabowe będące głównym składnikiem sałatki, kupisz w niemal każdym sklepie spożywczym czy supermarkecie. Możesz wybrać surimi mrożone, w zalewie lub pakowane próżniowo. Najlepiej zdecydować się na paluszki w formie przeznaczonej do bezpośredniego spożycia, a więc zapakowane lub z zalewy. Nie trzeba ich podgrzewać, ani przyprawiać. Wystarczy, że pokroisz je w cienkie paski i dodasz do dania, a pełen przypraw sos sałatkowy zrobi swoje. Do przygotowania pysznej, jogurtowo-krabowej sałatki wykorzystaj jeszcze świeżego ogórka, kukurydzę z puszki i czerwoną cebulę. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać także posiekany szczypiorek i parę kropel sosu tabasco. Pyszności!