Sałatka jogurtowo-krabowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jogurtowo-krabowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

20

80 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

535 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

4 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki krabowe pokrój w paski.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 1

Krok 2

Ogórka umyj, przetnij wzdłuż na cztery części i usuń pestki. Pozostałą część wraz ze skórką pokrój podobnie do paluszków krabowych.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, kukurydzę odcedź, a szczypiorek posiekaj.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem, jogurtem i startym serem.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i podawaj z grzankami. By wzmocnić smak sałatki, możesz dodać kilka kropel soku z cytryny oraz tabasco.

Sałatka jogurtowo-krabowa  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jogurtowo-krabowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jogurtowo-krabowa Sałatka jogurtowo-krabowa

Owoce morza, warzywa i jogurt w jednym daniu? Jak najbardziej! Przygotuj niezwykłą sałatkę jogurtowo-krabową i przekonaj się, że to połączenie smaków zasługuje na najwyższe uznanie. Surimi, czyli paluszki krabowe będące głównym składnikiem sałatki, kupisz w niemal każdym sklepie spożywczym czy supermarkecie. Możesz wybrać surimi mrożone, w zalewie lub pakowane próżniowo. Najlepiej zdecydować się na paluszki w formie przeznaczonej do bezpośredniego spożycia, a więc zapakowane lub z zalewy. Nie trzeba ich podgrzewać, ani przyprawiać. Wystarczy, że pokroisz je w cienkie paski i dodasz do dania, a pełen przypraw sos sałatkowy zrobi swoje. Do przygotowania pysznej, jogurtowo-krabowej sałatki wykorzystaj jeszcze świeżego ogórka, kukurydzę z puszki i czerwoną cebulę. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać także posiekany szczypiorek i parę kropel sosu tabasco. Pyszności!